En ljuvlig frukost på burk

Hoppas att ni har haft en fin helg, alla fina! Jag gillar att det är adventstider nu och njöt massor av att tända första adventsljuset igår samtidigt som vi fikade pepparkakscookies. Nu går vi all in i julmyset, men här och nu vill jag tipsa om en frukost som passar att äta året runt; en burk med yoghurt, smoothie och granola.

Att starta dagen med en burk fylld med yoghurt, smoothie och granola är nämligen bland det bästa sätten att starta en morgon på.

Förra helgen hjälptes Smilla och jag åt att göra en härlig hallon- och blåbärssmoothie på morgonen. Barnen åt den tillsammans med granola och jag lyxade till med denna härliga burk med lager på lager av smoothie, yoghurt och granola. Så fint och så gott!

yoghurt-smoothie-granola-2

Yoghurt, smoothie och granola i en burk

1 stor portion

  • Naturell yoghurt av valfritt slag (gärna en fet och krämig eller rör ihop fil och kvarg)
  • Granola (jag tog AXA’s med jordgubb)

Smoothie:

  • en halv banan (gärna fryst i slantar)
  • en näve frysta blåbär
  • en näve frysta hallon
  • 1 dl kvarg
  • en skvätt mjölk
  • uns vaniljpulver
  • 1 tsk baobabpulver

Mixa ingredienserna till smoothien i en mixer eller matberedare. Se till att allt blandas ordentligt. Späd med mer mjölk om du behöver.

yoghurt-smoothie-granola-3

yoghurt-smoothie-granola-4

Sedan kommer den roliga delen; att varva yoghurt, smoothie och granola i flera lager. Gör det i en burk eller ett högt glas.

Det blir inte bara fint utan också praktiskt att äta frukosten så.

yoghurt-smoothie-granola-5

Njut denna härliga frukost med hjälp av en sked. Mmmm, helt underbart!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.