Vår fjärde advent

Bara fem dagar kvar till julafton och här kommer lucka 19 i min Snällkalender:

Gör eget julgodis och ge bort till någon som du tror blir glad för det.

Eftersom vi hade varit iväg på olika aktiviteter hela lördagen var det skönt att igår på fjärde advent hålla oss hemma. Det var jag och barnen eftersom mannen jobbade hela helgen och vi gjorde en hel del typiska adventssaker. Här kommer ett inlägg om vår fjärde advent.

Vi inledde med att tända adventsljusstaken och äta en mysig och långsam frukost tillsammans. Jag gillar att låta frukosten ta tid, men igår tog den lite väl lång tid då barnen åt väldigt långsamt. Å andra sidan gjorde det inget eftersom vi inte hade någon tid att passa. Så skönt!

fjarde-advent

fjarde-advent

Jag pysslade om våra blommor där hemma. Vattnade dem med växtnäring och gladdes åt att vi just nu har väldigt många orkidéer som blommar.

fjarde-advent

Jag satte ihop en julgrupp av hyacinter, en liten julstjärna och mossa.

fjarde-advent

Sedan var det dags att göra julgodis. I barnens adventskalender denna morgon hade de fått en lapp med texten ”idag ska vi göra julgodis”, så förväntningarna från dem var höga.

fjarde-advent

fjarde-advent

Jag plockade fram ingredienser för att göra Rocky Road i två versioner och en annan variant på julgodis, som jag kommer berätta mer om inom kort.

Barnen hjälpte till med att ta bort pappret från Dumle-kolorna och röra runt i skålen med de olika ingredienserna. Att smälta choklad och annat mer avancerat fick jag stå för.

fjarde-advent

fjarde-advent

Efter någon timmes bestyr i köket hade vi fått till nyttig Rocky Road, utan raffinerat socker, som du hittar receptet på via länken…

fjarde-advent

fjarde-advent

… och mindre nyttig Rocky Road, gjord på Dumle-kolor, salta jordnötter och minimarshmallows.

Vår lunch var inte så julig, men god för det. Vi åt kyckling med rödbetor och fetaost. Till eftermiddagsfikat provsmakade vi av julgodiset och alltsammans fick tummen upp.

Sedan badade vi bubbelbad alla tre och när mannen kom hem på kvällen såg vi på julkalendern Selmas julsaga. En mysig fjärde advent på alla möjliga sätt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.