Världens roligaste rörlighetsövning

Hej på er denna söndag och välkommen till lucka 18 i min Snällkalender:

Ge beröm till någon för något bra hen har gjort eller för hur hen är. Gör det idag!

Nu ska jag berätta om världens roligaste rörlighetsövning, som med fördel görs tillsammans med andra i en tävling. Jag gjorde denna övning för första gången för några veckor sedan när jag och mina kollegor hade middag tillsammans. Sedan dess har jag gjort den många gånger här hemma eftersom Wilmer gillar den lika mycket som jag.

Världens roligaste rörlighetsövning

Den enda du behöver är ett tomt flingpaket, och gärna sällskap (men det fungerar att göra den själv också).

Ställ flingpaketet på golvet och om ni är flera ställer ni er runt det. Nu ska var och en lyckas med att ta upp flingpaketet med munnen utan att sätta knän, händer eller andra kroppsdelar än benen i golvet.

rorlighetsovning-2

De flesta, så länge man är någorlunda rörlig, klarar av att få upp paketet med munnen på detta sätt.

rorlighetsovning-3

Men därefter börjar det bli svårare. För när man har klarat av det första gången klipper man ner paketet på höjden.

rorlighetsovning-4

På så vis behöver man böja sig ännu längre ner för att få upp flingpaketet.

rorlighetsovning-5

rorlighetsovning-6

rorlighetsovning-7

När jag gör detta får jag kämpa en del, men jag klarar det. Testa själv om du klarar!

rorlighetsovning-1

Dags att klippa ner flingpaketet så långt det går. Detta är vad jag och Wilmer kör som svåraste variant,men när jag körde med kollegorna klippte vi av kanterna helt så att man var tvungen att suga upp den.

rorlighetsovning-2

rorlighetsovning-10

Det krävs lite ansträngning, men det går!

rorlighetsovning-11

rorlighetsovning-12

Barn är ju ofta mjukare i kroppen och det kanske är därför Wilmer är så bra på denna övning. Det krävs dock koncentration för att han inte ska sätta händerna i golvet.

rorlighetsovning-middag-1

När jag gjorde denna rörlighetsövning första gången gjorde jag och mitt team det efter en middag hemma hos en av oss.

rorlighetsovning-middag-2

Efter en förrätt med sallad Nicoise och en varmrätt med anka och sötpotatismos var det dags. Alla var duktiga, men jag var den som vann!

Här ser ni mig i action!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.