Om att träna med sina kollegor

På mitt jobb tränar vi en hel del ihop. Det är på frivillig basis och det är inte alla som är med, men överlag är intresset för att träna och röra på sig stort på jobbet. Grymt, tycker jag!

På måndag morgnar är det innebandy och på torsdag morgnar kör vi crossfit. Utöver det planerar jag att starta igång löpning och styrketräning för ben utomhus för de som vill. Eftersom vi alla ska åka till Nikkaluokta för att bestiga Kebnekaise i sommar vill jag få in specifik träning för detta. På hösten brukar dessutom vi på Pineberry springa Bellmansstafetten så löpträning är något som gynnar oss alla.

Crossfit i gympasal

Det är den här gymnastiksalen vi hyr på måndagar och torsdagar när vi kör våra gemensamma träningspass. För egen del gillar jag crossfitpassen bäst. Att träna olika sorters helkroppsövningar och pulshöjande övningar, varvat under långa eller korta intervaller är både väldigt jobbigt och väldigt kul. Senast var det jag som höll klassen, som kollegan Linus hade tagit fram. Så kul!

Innebandy är inte riktigt min grej, men det är fortfarande väldigt kul att köra det tillsammans med kollegorna. Att spela i lag och kämpa tillsammans är härligt!

Här kommer några av de fördelar jag ser med att träna tillsammans på jobbet.

Träning på jobbet

  • Att träna tillsammans, oavsett om det är en lagsport eller på individuell nivå, ger en härlig teamkänsla. Dunk i ryggen, hejarop och att kämpa tillsammans skapar glädje och en skön känsla när vi gör detta tillsammans.
  • Träning generellt skapar endorfiner, ger energi och boostar dig inför eller efter arbetsdagen. Att det är flera på jobbet som ägnar sig åt detta bidrar till ännu mer energi och sannolikt ökad effektivitet på jobbet.
  • Du lär känna dina kollegor bättre och på ett annat plan än när ni ”bara” jobbar ihop.
  • För den som tycker att det är segt att komma iväg till träning kan ett inplanerat träningspass med kollegorna hjälpa till att att öka chansen för att träningen ska bli av.
  • Regelbunden träning minskar risken för sjukdom och förslitningsskador. Jag har ingen statistik för det, men gissar att sjukfrånvaron är lägre på arbetsplatser där de flesta i personalen tränar regelbundet.

Crossfit i gympasal

Jag är glad för att jag har så många kollegor som gillar att träna och röra på sig. Och vårt gemensamma  äventyr i sommar ser jag fram emot massor!

Hur är det för er, tränar ni ihop med era kollegor något?

4 Comments
  1. Att kunna träna med sina kollegor är faktiskt den enda anledningen till att bli jobbsugen efter föräldraledigheten för min del… Haha…

Leave a Reply

Your email address will not be published.