Att stå på händer – mitt löfte för 2017

Jag har avlagt ett enda nyårslöfte i år och det är att stå på händer. Jag vill kunna ta mig upp till handstående position utan att få hjälp av någon annan eller ha en vägg som avlastning. Helt fritt i luften vill jag kunna stå på mina händer, om så bara för en kort sekund.

Styrkan i axlar och armar för att kunna bära hela min kroppstyngd i den positionen har jag redan. Nu gäller det ”bara” att ta mig upp utan assistans. Dit har jag fortfarande långt kvar innan jag klarar. Enda sättet för mig att ta mig upp i handstående position såsom det är nu är genom att klättra upp med fötterna mot en vägg i ett så kallat wall climb. Men att svinga upp benen i luften och stanna där känns som smått omöjligt för mig i nuläget.

Hur är det för er, kan ni stå på händerna helt fritt och utan assistans? Om några av er kan så skulle jag tacksamt ta emot era tips på hur man gör!

Handstående

Mitt mål är alltså att kunna stå på händer innan 2017 är slut. Jag har knappa nio månader på mig att klara det. Jag är trots allt ganska nöjd med att jag nu förhållandevis enkelt kan ta mig upp i ett wall climb och orkar stå i handstående position relativt länge. Nu ska jag jobba mig vidare till att lyckas komma upp utan väggens hjälp också. Några tankar har jag redan kring hur jag tänker mig att komma dit.

Stå på händer – så här ska jag lyckas:

  • Nöta wall climbs mycket och ofta. När jag kommit upp i position ska jag stå länge för att vänja mig vid upp-och-ner positionen och för att stärka axlar och de muskler som bär mig.
  • När jag står på huvudet kan jag svinga upp benen mot en vägg så den övningen ska jag nöta mycket också.
  • Träna mycket och ofta på att svinga upp benen mot en vägg när jag står på händer. Jag har än så länge inte lyckats, men det är nog bara en tidsfråga tills jag klarar det. Hoppas jag i alla fall!
  • När jag har klarat det får jag börja träna på att svinga mig upp utan väggen. Det är här jag skulle behöva så många tips som möjligt. För i nuläget känns den väldigt långt borta för mig.

Utmaningar är till för att klaras så det är bara att jobba vidare på denna. 2017 ska vara året då jag lyckas stå på händer!

4 Comments
  1. Jag är gammal gymnast så för mig är det bara att göra det även om jag inte kan gå lika långt längre som jag brukade… Men jag hjälper också till i mina barns gymnastikförening (5/6åringar). Där gör de mycket wall climbs mot ribbstolar, men också att man övar på att sparka upp så som du gör. Ha händerna vid öronen redan från början när du står upp, annars kan det vara svårt med balansen. Lycka till 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.