Blåbär, fotboll och brandbilar på morsdag

Det är bra att morsdag alltid är på en söndag eftersom det ökar chanserna till att man som mamma får hänga med sina barn hela dagen. Jag fick mig en härlig morsdag igår med en mix av blåbär, fotboll, brandbilar och mycket mer.

Smilla brukar vara den som vaknar tidigast av oss i familjen. I alla fall om vi bortser från mannen och eftersom han jobbade i helgen så hade han redan hunnit försvinna hemifrån när vi andra vaknade. Medan Smilla fick sig en stund framför TV’n så somnade jag om en stund. Så skönt!

ugnsbakad blåbärsgröt

När alla var vakna gick vi ner i köket där jag svängde ihop ugnsbakad blåbärsgröt till oss. Jag plockade in några blommor från trädgården, som fick pryda vårt frukostbord. Barnen kom där och då inte ihåg detta med morsdag så jag tog tag i firandet lite på egen hand.

Dagen fortsatte i blåbärets tecken. Jag fixade i ordning ugnspannkaka med keso och blåbär, som vi tog med som lunch till dagens äventyr. Först åkte vi till Wilmers fotbollsträning och efter det åkte vi till det som för Wilmer är en av årets stora höjdpunkter. Nämligen…

gammal brandbil

… öppet hus på brandstationen! Vilken lycka!

På plats fanns det både moderna brandbilar och denna äldre modell av brandbil.

barn i gammal brandbil

Barnen tyckte det var roligast att sitta och köra i den gamla brandbilen. Utöver det fick de klä sig som brandmän, släcka eld och testa livräddning på dockor. De var lyriska!

barn på trädgården

När evenemanget på brandstationen var slut åkte vi och köpte fler blommor att plantera i trädgården och sedan hängde vi där resten av dagen. Att vi äntligen har fått sommar är så underbart och barnen njuter av att springa runt med bara ben och hitta på olika äventyr.

rosor på morsdag

På kvällen fick jag den finaste av blommor från mina två. Röda rosor hade Wilmer valt. Så fint!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.