Packningen inför Kebnekaise

Imorgon åker vi och på lördag är det dags för oss på Pineberry att bestiga det högsta berget vi har i detta land. Peppen är enorm och jag håller alla tummar jag har att jag inte blir smittad av barnen, som nu båda är sjuka.

I helgen såg jag över packningen inför Kebnekaise och igår kompletterade jag med det sista som behövdes. Det gäller att packa smart och då tänker jag framför allt på det jag ska ha med mig på lördagen under själva vandringen. Eftersom vi kommer börja i en temperatur av ca 15 grader och mötas av minusgrader och snö när vi kommer längre upp mot toppen gäller det att ha med sig flera lager att bygga på med samt vara rustad för att det kan komma både snö och regn.

Här får ni ta del av det som jag kommer ha med i min packning samt veta hur jag tänker när det kommer till att packa inför det stora äventyret.

Kläder för Kebnekaise

Mitt gråa underställ från CRAFT är optimalt att ha underst och jag tror att jag kommer inleda med det från början alternativt så drar jag på mig det efter några timmars vandring. Vad tycker ni om att matcha understället med de käcka rosa shortsen?!!

Kläder för Kebnekaise

Som sagt, lager på lager är det som gäller och jag kommer ha med mig ett gäng sådana; tre underställströjor varav en i ull, ett par underställstights, shorts, funktionströja, dubbla strumpor och mössa.

Kläder för Kebnekaise

Mina vandringsbyxor kommer sitta på från start och hela vägen. Vandringskängorna borde jag egentligen ha gått mer med innan, men det får vara ok. För att vara på den säkra sidan gällande skoskav kommer jag tejpa fötterna innan samt ha dubbla strumpor hela vägen.

Om det blir soligt är solglasögon/googles ett måste och jag har med bådadera. För att skydda mig mot det kallare vädret högre upp på berget har jag med täckbyxor, fleecetröja och dunjacka. Jag kommer också ha med mig en täckjacka och/eller en regnjacka samt regnbyxor för att kunna skydda mig mot eventuellt regn.

Övrigt i packningen:

  • Underkläder som ej är av bomull (jag kör med sporttopp och trosor i ull från Bergans).
  • Min löparryggsäck borde svälja alla ombyten jag kommer ha med mig. Den kommer vara guld att ha som väska då den går att spänna åt bra mot ryggen och har en vätskepåse, som jag kan fylla med vatten under dagen. Innehållet i ryggsäcken packar jag i plastpåse för att det ska skyddas mot väta.
  • Jag kommer ha dubbla handskar/vantar, ett par tunnare och ett par tjockare.
  • Kameran kommer självklart hänga med!

mellanmål nötter och torkad frukt

Vi kommer ha med oss lunchpaket, men för att hålla energin uppe kommer det också krävas en del mellanmål. Igår var jag därför och köpte på mig några bars och påsar med nötter och torkad frukt – perfekt att ta till när hungern slår till!

mellanmål bars

Jag brukar normalt sett ha en hel del bars hemma då jag ofta får sådant skickat till mig från olika håll, men nu hade jag inte det. I mataffären fanns ett stort utbud av alla möjliga bars, men tråkigt nog var det många av dem som innehåll både socker och en massa kemiska tillsatser. Jag hittade en Raw Bar som innehöll bara bra saker, men valde också att ta en bar från Barebells, som innehöll en del skräp. Men det får vara okej ändå!

termos med Pineberry logga

Min Pineberry-termos kommer jag fylla med kaffe så att jag står mig under alla timmar på fjället. Åh, vad det pirrar i magen nu när jag tänker på vad jag gör just nu om två dygn!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.