Vegoland

Jag har ju glömt att berätta om när jag var på en fin utställning för barn där temat var grönsaker. Här i Vegoland spenderade jag en lunch i maj. Utställningen arrangerades av Malin Nylén under Beauty Week i Stockholm och om du klickar på länken kan du läsa mer om den hos henne.

Vegoland utställning för barn

Utställningen hette alltså Vegoland och var en härlig inspiration till hur man kan förgylla barns måltider med grönsaker på ett lekfullt sätt. Visst är det två igelkottarna söta?!!

Vegoland utställning för barn med Malin Nylén Vegoland utställning för barn Vegoland utställning för barn

De tre senaste bilder är hämtade från malinnylen.com

Hemma hos oss har vi inga större problem med att få barnen att äta grönsaker, men de kan ibland vara ganska motsträviga till att testa nya sorters grönsaker. Det bästa tipset jag har när det kommer till att få barnen att äta tillräckligt med frukt och grönt är att låta dem vara med i matlagningen samt att sticka till dem en morotsstav eller två om de är hungriga innan maten är klar.

Jag gör ofta smoothies och ugnsbakad gröt tillsammans med barnen, men ska bli bättre på att involvera dem även i salladstillverkningen. Då är inspirationen från Vegoland perfekt!

Spoons soppa Spoons soppa

Det fanns en del gott att äta vid den där lunchvernissagen. Jag älskar sopporna och grytorna från Spoons och vi fick smaka på en väldigt god asiatisk currygryta därifrån.

Frill nyttigare glass Frill nyttigare glass

Den nyttigare glassen Frill bjöd på efterrätt i form av deras sockerfria glass med goda tillbehör. Läs mer om Frill här.

Råboll

Och så fick vi smaska på goda råbollar. Mums!

Tack Malin för en trevlig lunch!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.