Halstrad tonfisk med rostad vitlök- och pepparrotscreme hos syster

Min syster är duktig på att laga mat och det är alltid lika trevligt och gott att komma hem till henne på mat. Hon är, precis som vår mor var när det kom till matlagning, duktig på att hitta och testa nya recept och det är därför alltid lika inspirerande att äta hennes mat

Förra veckan var vi hemma hos syster en dag och blev då bjudna på lunch. Vi i min familj är dåliga på att laga tonfisk hemma och det vet hon om så passande nog bjöd hon oss på halstrad tonfisk. Den var så galet god och i sällskap av så härliga tillbehör att jag måste dela med mig av receptet.

Hon hade lagat en halstrad tonfisk med rostad vitlök- och pepparrotscreme samt broccoli, färsk spenat, krasse, rostad lök och brynt smör. Snacka om att det var gott! Här hittar ni receptet. Om du ska laga halstrad tonfisk då ska du göra den på detta sätt. Vitlök- och pepparrotscrémen var verkligen hur god som helst till!

grekisk sallad

Hon hade tänkt på barnen också (såklart) och gjort en grekisk sallad.

rabarbermousse

Och så bjöd hon på efterrätt: rabarbermousse. Vilken onsdagslunch vi fick njuta av!

Halstrad tonfisk med rostad vitlök- och pepparrotscreme

Eftersom hon själv skulle resa bort dagen efter fick vi äran att ta med oss resterna av tonfisksalladen hem. Så gulligt! Jag njöt av att få äta detta goda dagen efter också, kan jag säga. Tack syster för en underbar måltid!

2 Comments
  1. Va fint du skrivit syster och kul att ni gillade tonfisken! Jag skippade faktiskt sojan som är med i receptet helt, tyckte den tog över alla andra smaker, så jag körde på rent brynt smör istället.

Leave a Reply

Your email address will not be published.