En lunch i hösttema

När jag funderade på vad vi skulle laga till lunch igår när ett gäng släktingar skulle komma på besök behövde jag inte fundera särskilt länge. Nu när det är höst i luften passade ypperligt att göra en höstig köttgryta. Och till efterrätt äppelpaj. Kan det bli mer höstligt än så?!!

morötter från egen odling

En höstlunch

Igår morse gick jag ut i trädgården och drog upp de sista morötterna ur odlingslandet. Det blev många fler morötter än på bilden och därmed fler än vi behövde till köttgrytan. Men i och med att frostnätterna kan vara nära ville jag försäkra mig om att de morötter som var kvar inte skulle bli förstörda. Så nu har vi frysen fylld med morötter att använda framöver.

Köttgrytan lagade jag till då på morgonkvisten för att den skulle kunna stå och puttra  hela förmiddagen. Resultatet blev mört kött och goda smaker som fått gifta sig med varandra.

kottgryta-recept-4 kottgryta-recept-1

Denna köttgryta med rödvin, rotfrukter, timjan och grädde och som jag toppar med stekta champinjoner och mer timjan brukar jag alltid göra på hösten och den blir alltid lika god. Vi serverade köttgrytan med kokt potatis.

Kolla in receptet på denna mustiga köttgryta här. Den måste inte tillagas i en slow cooker utan det går lika bra i vanlig gryta.

appelsmulpaj-recept-4

Äppelsmulpaj med vaniljsås och kaffe smakade bra till efterrätt. Här har ni receptet på den äppelsmulpaj jag gjorde. Jag dubblade receptet eftersom vi var så många.

liljor i en vas orkidé i köket

Gästerna hade med sig fina blommor som nu pryder vårt hem. Tack kära ni för dem!

För er som planerar en lunch eller middag framöver kan jag tipsa om denna höstliga meny. Blev lyckat och smakade riktigt bra!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.