Fish tacos med lax, avokado, koriander, mango och lime

När jag var och storhandlade senast fick jag syn på en kryddpåse i tacohyllan som jag genast blev sugen på att prova. Det var kryddmixen ”Spice mix for Fish Taco” som fick mig sugen på att tillaga Fish Tacos med lax och påsen åkte genast ner i kundvagnen.

Idag var det dags för att använda mig av kryddmixen då jag lagade just fisktacos till lunch. Tillsammans med lax, mango, avokado, lime och koriander blev detta en magiskt god lunch och här delar jag med mig av receptet. För det här måste ni testa!

Fish tacos lax med mangp, koriander, lime och avokado

Fish Tacos lax – recept

4 portioner

  • 4 laxfiléer
  • en påse Spice mix for Fish Taco från Santa Maria
  • 4 tortillabröd
  • isbergsallad
  • 1/2 gurka
  • 2 tomater
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime

Börja med att lägga laxfiléerna i en ugnsfast form. Krydda dem med kryddblandningen samt salt och peppar. Ta rikligt av kryddmixen så att de verkligen får smak. Ställ in på 200 grader i ugnen i ca 20 minuter.

Hacka isbergssallad, gurka, tomater och koriander till en sallad. Halvera en lime och pressa över limesaften i salladen. Addera även hackad avokado och mango i salladen om du vill. Jag valde att servera dessa vid sidan om då barnen hade lite olika önskemål kring vad de ville ha.

När laxen är klar drar du sönder den med en gaffel. Sedan är det dags för att fylla tortillabröden med laxen och grönsakerna. Toppa gärna med lite extra koriander och mangobitar. Sedan är de färdiga att njutas av!

Fish tacos lax med mangp, koriander, lime och avokado

För att få ännu mer god smak på dessa Fish Tacos så ringlade jag över lite av denna kryddiga chilidipp. Passade utmärkt till!

Annars kan jag tänka mig att guacamole eller en mangosalsa är gudomligt gott till dessa tacos.

Fish tacos lax med mangp, koriander, lime och avokado

Jag smaskade glatt i mig två av dessa tacos till dagens lunch. Barnen var också nöjda med sina och vi har därmed hittat till en ny bra maträtt för vår familj.

Fish tacos lax med mangp, koriander, lime och avokado

Fish tacos lax med mangp, koriander, lime och avokado

Utan mango, avokado och koriander hade det inte varit alls lika gott så dessa tillbehör är viktiga enligt mig.

Som variation till denna Fish Taco med lax vill jag också tipsa om dessa Fish Tacos som jag bjöd på när jag hade tjejmiddag. Också den väldigt god!

Kolla även in dessa härliga tacorecept med fisk:

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.