Att göra i april

April är här sedan en dryg vecka tillbaka och det finns en hel del härligt jag ser fram emot att göra i april. Här kommer några av de saker som jag planerar för och ser fram emot denna månad.

Fröså basilika

Fröså basilika

Förra året och även tidigare år har vi frösått basilika vid den här tiden på året. Redan efter någon vecka har det kommit upp små gröna blad, men vi har haft dem inomhus ända tills fram i slutet av maj-juni för att de inte ska bli utsatta för kyla.

Till helgen tänker jag fröså ett gäng basilikafrön och gissar att barnen vill vara med på detta!

basilika

När plantorna är så här stora och fina brukar det vara hög tid att plantera ut dem.

Basilikaplantor i odlingslandet

Då planterar vi dem i krukor och lådor i odlingshörnan. Så här såg det ut förra sommaren hos oss.

Löpning på Djurgården

Springa Tjejmilen 21k

Den 21 april, alltså om en och en halv vecka är det dags för mig att springa Tjejmilen 21k. Det blir premiär för loppet och för mig att springa en halvmara som distans på ett lopp. Ser fram emot massor att springa detta lopp på Djurgården tillsammans med en massa andra tjejer!

Karin under körsbarsträden i Kungsträdgården

Körsbärsträden

Om vi har tur och värmen kommer snabbt nu så kan körsbärsträden börja blomma denna månad. Jag ser fram emot att gå omvägar till kontoret, bara för att få njuta av körsbärsträdens ljuvliga blommor i Kungsträdgården.

körsbärsträd i trädgården

Och jag ser fram emot att njuta av körsbärsträden hemma hos oss. Denna ljuvliga försommartid när allt sätter igång att blomma är verkligen magisk!

Mycket utomhushäng, löpning på lunchen, ljusa morgonpromenader och kaffe i solen – det är sådan jag ser fram emot att göra i april!

2 Comments
  1. om bara kylan ville släppa taget lite till.. vi hade -1 här nere i morse, men en blå himmel… Fast det sägs att medeltemperaturen på ett år nära på är lika år efter år, så en kall vår kan ge en varm sommar, o JA, det vill jag ha!! jag har som tur är 5v kvar till mitt 21k lopp, känns faktiskt lite hoppfullt trots allt…

Leave a Reply

Your email address will not be published.