Visst är det något alldeles särskilt med årets första svenska jordgubbe, den första rabarbern och den första färskpotatisen?!! Har du ätit årets första färskpotatis ännu? Det har jag och det var underbart!
Svensk, nykokt färskpotatis, som helst har kokats tillsammans med dill, det är svårslaget det. Vi åt vår första färskpotatis i år tidigare i maj tillsammans med grillad kyckling och majskolv samt en kall yoghurtsås. Så gott!
Annars är det ju underbart att göra en dillstuvning och hälla över färskpotatisen och äta detta tillsammans med gravad lax. Alltså, hur ljuvligt!
Jag ska se till att äta mycket färskpotatis så länge säsongen varar!
Ser gott ut. Färskpotatis är absolut en favorit. Första gången på många år jag kommer ha eget potatis land …
Åh, vad härligt! Det måste vi skaffa till nästa år!
Jaa, färskpotatis är jäkligt gott!
Men när jag kollade för några veckor sen på erbjudandet i butik, fanns bara ”osvensk” färskpotatis? Har den kommit nu alltså? YAY!
Visst är det!
Jag kollade inte på påsen så noga… Den var kanske inte svensk då, men god för det!