Halloumiburgare

Som hos de allra flesta familjer så är hamburgare en populär maträtt hemma hos oss, framför allt hos barnen, men vi vuxna gillar det också. Helst ska det vara hamburgare av kött, enligt sonen, men trots detta så varierar vi med att äta vegetariska hamburgare ibland också. Personligen tycker jag det är långt mycket godare och det känns som en viktig sak att göra för vårt klimat.

Hemmagjord halloumiburgare

Hemmagjord halloumiburgare

Jag har några favoriter när det kommer till färdiga vegetariska burgare som finns att köpa i frysdisken, som till exempel de från Quorn. De åt vi senast igår och alla mumsade glatt av dem. Annars älskar jag att göra quinoaburgare eller andra varianter av burgare som man enkelt rör ihop själv av Risentas Vegorätt, en torrvara som finns i de flesta butiker att köpa. Men den här gången vill jag att vi pratar om halloumiburgare. Alltså, hur gott!!

Hemmagjord halloumiburgare

Min godaste halloumiburgare

Bilderna visar en magiskt god halloumiburgare som jag gjorde för ett par veckor sedan. Jag köpte halloumi i butiken och stekte den i stekpannan tills den fick en gyllenbrun och fin färg. Sedan fyllde jag hamburgerbröden med den goda osten samt andra härliga tillbehör.

Hemmagjord halloumiburgare

Förutom halloumi hade jag detta i våra burgare:

  • Min hemgjorda basilikapesto
  • Romansallad
  • Kvisttomat
  • Gurka
  • Färsk basilika

Brödet som vi hade den här gången är en riktig favorit för mig. Fazer har en variant av surdegsbröd, som passar utmärkt att ha till hamburgare. Barnen ville äta det som det var, men jag rostade mitt i brödrosten innan jag satte ihop burgaren. Så gott!

Hemmagjord halloumiburgare

Vad säger ni, ser det inte ljuvligt gott ut?!!

2 Comments
  1. Halloumi är nog det godaste jag vet.. Jag o dottern har ätit halloumisallad med avokadokräm tre dagar till middag denna veckan.. Ensam med barnen i 2,5v o lite tid för storkok.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.