Pepparkaksglass och ett gäng fler tips på efterrätt till nyår

Vi är precis hemkomna från vår julvecka i Åre. Vi har varvat julfirande med familjemys och skidåkning och det har varit både välbehövligt och härligt. Nu är det skönt att vara hemma igen och vi ser fram emot att fira nyåret imorgon i vårt hus. Under bilresan hem funderade jag en del på vad jag ska laga för nyårsmeny imorgon. Det blir bara vi i familjen som firar ihop då mannen jobbar hela dagen och jag kommer nog börja med att förbereda efterrätten redan på förmiddagen.

Efterrätten är oftast det godaste på nyårsmiddagen, tycker jag, och i år är jag sugen på att göra något med glass. Kanske är ni några fler som fortfarande funderar på vad ni ska göra för efterrätt till nyårsmiddagen och då kanske några tips här kan hjälpa?!!

Här kommer ett gäng tips på efterrätter md glass till nyår. Vi börjar med den allra enklaste, en efterrätt som jag och barnen fixade till oss själva en lördag innan jul.

Pepparkaksglass

Du tar två pepparkakor och lägger glass mellan dem – klart. Kan det bli enklare än så?!! Kanske lite för enkelt för att passa till nyår, men egentligen, varför inte!

Vi valde en vaniljglass med mandelkrokant i och det passade väldigt bra till pepparkakssmaken.

Detta måste vara den enklaste efterrätten som går att göra. Och så god!

Recept på pepparkakscheesecake
Recept på pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake

För ett par år sedan gjorde jag denna ljuvliga pepparkakscheesecake till nyårsmiddagens efterrätt. För pepparkaka och glass är ett vinnande koncept.

Du hinner om du gör den imorgon bitti och receptet hittar du via länken ovan.

brownie-mjolkchokladfrosting-recept-1

Brownie

Att servera en brownie tillsammans med en klick vispad grädde har jag också gjort ett tidigare nyår och det är också super gott. Den brownie med mjölkchokladfrosting som du ser på bilden är så ljuvlig och en annan god brownie med salt kola hittar du här.

Glasskakor jordgubb recept

Glasskaka med jordgubb

Eftersom jag har varit inne på att glass är bland det godaste att äta som nyårsdessert avslutar jag här med ett par till goda glasskakor. Gör dessa glasskakor med jordgubb

Glass-sandwich recept

Sandwich

… eller denna Sandwich-liknande glass, gjord på kladdkakekaka och vaniljglass.

Hoppas att ni hittade lite inspiration här eller att ni gör/äter något annat ljuvligt som dessert på nyår! Själv är jag fast besluten att göra en riktigt glassig efterrätt. Mer om den senare!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.