Som ni vet frossar jag i sådant med pepparkakssmak under hela december. När det kommer till kakor tycker jag den mjuka pepparkakan är allra godast och här bjuder jag på en riktig favorit: pepparkaksmuffins med glasyr.


Pepparkaksmuffins med glasyr
ca 12 stycken
- 3 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl muscovadosocker
- 75 g smör
- 1/2 dl gräddfil, fil eller naturell yoghurt
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 2 tsk pepparkakskrydda
Frosting
- 50 g smör (rumstemperatur)
- 100 g cream cheese
- 3 dl florsocker

- Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smält smör och gräddfil, fil eller yoghurt.
- Sikta ner mjölet blandat med bakpulver och pepparkakskrydda. Blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i formar (fyll 2/3 av formen) och grädda på 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.
- Frosting: Vispa samman smör, cream cheese och siktat florsocker till en slät kräm. Spritsa eller bred ut frosting på varje kaka och garnera med vintrigt strössel.


