Frukost i New York – mina bästa tips

Det är måndag morgon och jag har just haft en skön och aktivitetsfylld helg. Hade egentligen önskat att den hade varit lite lugnare, men samtidigt har den varit väldigt rolig och jag har fått vara mycket med familjen så jag är nöjd. Jag tänkte dock inte fokusera här på hur min helg har varit utan istället ge er mina bästa tips på frukost i New York. Vi var ju där i tre dygn nu senast och jag har alltså tre bra frukosttips från denna magiska stad att dela med mig av. Hoppas att du har nytta av detta!

Mina bästa frukosttips i New York

Vår allra bästa frukost i New York åt vi den sista morgonen och det är också den jag kommer lägga mest energi på denna morgon. Den var så sagolik och drömlik att jag finner inget bättre. Först ut av mina New York-frukostar är den galet goda frukosten på Buvette i Greenwich Village.

Buvette – bästa frukosten i New York

New York

När vi var i New York bodde vi på hotell Gaansevoort i Greenwich Village. Det området är verkligen mysigt och på söndag morgonen spenderade vi mycket tid i att promenera runt på de lugna, lummiga gatorna. Här är atmosfären helt klart mycket lugnare mot om man jämför med längre upp i Midtown eller Upper East Side.

frukosttips i New York - frukost på Buvette

Vi hade fått tips om frukoststället Buvette av Maries syster. När vi kom dit vid halv 10 på morgonen var det fortfarande ganska lugnt där. New York-borna äter uppenbarligen sin söndagsbrunch lite senare. Eftersom Buvette är ganska litet så var det ändå trångt där inne. Vi hade dock turen och få de bästa platserna restaurangen har att erbjuda; längst in på den lilla bakgården fick vi sitta!

frukosttips i New York - frukost på Buvette

frukosttips i New York - frukost på Buvette

Här satt vi och njöt i morgonsolen. Jag älskar all deras inredning, som är franskinspirerad men ändå amerikansk. Så fint med den klarröda färgen på borden, de amerikanska flaggorna i fönstret och charmiga detaljer överallt.

frukosttips i New York - frukost på Buvette

frukosttips i New York - frukost på Buvette

De andra tjejerna ville boosta sig inför flygresan och det kommande dygnet med väldigt lite sömn så de beställde in varsin ingefärsdricka. Så fin att se på och den var tydligen väldigt god också.

frukosttips i New York - frukost på Buvette

frukosttips i New York - frukost på Buvette

Sedan kom resten av våra frukostar. Vi valde alla granolan med krämig, naturell yoghurt, färska bär, frön, nötter och honung. Så god den var, om än nästan i sötaste laget. Det var verkligen en drömlik frukost och vi njöt av varje tugga när vi satt där.

frukosttips i New York - frukost på Buvette

frukosttips i New York - frukost på Buvette

Nere i källaren finns toaletterna och även där är det charmigt inrett.

frukosttips i New York - frukost på Buvette

Vi satt i vår lilla höra på innergården en bra stund och hade det inte varit för att vi skulle hinna utforska det sista av området i Greenwich Village så hade vi nog kunnat sitta ännu längre.

frukosttips i New York - frukost på Buvette

När vi gick ut från Buvette igen ringlade sig kön dit lång. Vi kom verkligen dit i rätt tid för att få plats – vilken tur!

frukosttips i New York

frukosttips i New York

Boundless Plains – mysigt café i Lower Manhattan

Den första morgonen i New York, efter att vi hade promenerat över Brooklyn Bridge i soluppgången, hittade vi till Boundless Plains, ett litet café i Lower Manhattan och nära till Battery Park och den södra spetsen av New York.

Vi var rejält hungriga när vi kom hit och blev också rejält mätta av den goda frukosten där. Jag beställde in en Breakfast Bowl, som var riktigt god med bland annat pumpa, avokado, stekt ägg, grönkål och toast. Personalen där är super trevlig och vi fick riktigt bra service.

frukosttips i New York

Maison Kayser – to go frukost

Att köpa med frukost är vanligt i New York och vår andra morgon i staden valde vi att göra just det. På Maison Kayser, den som ligger intill Central Park, går det att välja från ett rikt utbud. Där köpte vi vår frukost och sedan åt vi den i Central Park. Det var mysigt att sitta där och njuta av förmiddagssolen medan vi kollade in alla människor i denna park. Vilken park alltså – kommer garanterat berätta mer om just Central Park. Att äta sin frukost där kan jag verkligen rekommendera!

Frukost i New York – Att tänka på

Detta var bara tre frukosttips av väldigt många eftersom staden har ett stort utbud av just frukostrestauranger- och caféer. Här kommer några generella tips att tänka på när det kommer till frukost i New York:

  • Fundera på innan vilken typ av frukost du är sugen på och ta reda på vad det finns innan du ger dig ut. Risken är annars att du går runt och får beslutsångest eftersom det finns så mycket att välja på.
  • Portionerna är ofta stora så det räcker oftast att beställa en rätt från menyn, även om det kan vara lockande att beställa flera olika saker.
  • Och glöm inte att ge dricks när du betalar för dig. Om du inte gör det så tror personalen att du är extremt missnöjd med maten eller servicen.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.