Utegym camping

Jag har testat många olika utegym på campingar under åren. Det är inte alla campingar som har utegym, men när det finns brukar jag vara en flitig besökare. Det är ju så härligt att träna utomhus på sommaren!

Det utegym jag tränade i på Saltviks camping i Grebbestad är helt klart det bästa utegymmet på en camping hittills. Här får du en inblick i det.

Ett bra utegym på camping

På Saltviks camping har man satsat på ett nybyggt utegym. Det ligger intill en minigolfbana och en stor studsmatta. Platsen är rejält tilltagen och det finns utrymme för flera att träna samtidigt.

Häng med på några av de övningar jag gjorde när jag tränade där!

Knäböj med tyngd är en effektiv övning för ben och rumpa. Den här maskinen är ju ganska vanlig på utegym och det brukar skifta ganska mycket mellan hur väl den är anpassad för ens egna kroppsstorlek och styrka. Just denna fungerade bra för mig och jag fick jobba lagom hårt för att orka ta mig upp i knäböjet.

Maskinen för axelpress är en annan klassiker och även här fick jag jobba med ett lagom tufft motstånd.


Något som jag aldrig stött på tidigare på ett utegym på en camping är ett sådant här Battle Rope. Jag älskar denna övning då den både tränar styrka, puls och koordination. Att svinga med repen under en minut är riktigt tufft. Brilliant att utrusta utegymmet med dessa rep!

Jag som inte längre är så stark i chins brukar gilla att använda ett räcke för att hänga i istället. På detta utegym finns räcken i olika höjder och när barnen var med i utegymmet gillade de att göra volter i dessa.

Utöver dessa redskap och maskiner finns en hel del fler på detta utegym. Jag kunde träna igenom hela kroppen och var riktigt nöjd när jag gick eller sprang därifrån.

Bästa passet avslutas såklart med rörlighetsövningar vid havet och sedan ett dopp i det blå.

Fler inlägg om utegym:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.