Frasvåfflor recept

När det är helg brukar barnen ofta önska sig våfflor eller plättar till frukost. Om vi inte ska iväg någonstans på morgonen brukar jag laga någon av dessa två och så får vi alla njuta av en riktigt god frukost. I söndags var en sådan dag och på önskelistan stod då våfflor. När det kommer till våfflor brukar vi variera mellan våffelwraps, gjorda på mjuka våfflor, och frasvåfflor. Den här gången blev det frasvåfflor och här får du receptet på dessa godingar.

Frasvåfflor recept

7-8 våfflor

  • 75 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mjölk (standardmjölk eller mellanmjölk)
  • 2 dl iskallt mineralvatten (om du inte har det fungerar det med vanligt vatten)

Smält smöret i en kastrull på spisen och låt det svalna.

Häll mjöl, bakpulver och salt i en skål. Blanda runt. Vipsa sedan ner mjölk och vatten till smeten är klumpfri. Vispa även ner det smälta smöret. Låt smeten stå i ungefär 10 min.

Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör innan du gräddar varje våffla.

Grädda våfflorna och lägg dem på ett galler för att de ska behålla sin frasighet.

Servera dem genast!

Frasvåfflor recept
Frasvåfflor recept

Vi njöt våra frasvåfflor med vispad grädde, skivad banan, hallon och bitar av päron. Den här gången frågade faktiskt inte barnen efter sylt alls. De tyckte att det var tillräckligt gott ändå. För mig som gärna ser att vi äter så hälsosam och näringsrik mat som möjligt gjorde det mig väldigt glad.

Frasvåfflor recept

En trave våfflor med goda tillbehör utgör verkligen en så god söndagsfrukost. Den mättar också bra och vi fick bra energi i kroppen till att ta oss ut på en cykeltur efter detta.

Frasvåfflor recept

Nu är det torsdag och snart helg igen och till denna helg har barnen önskat sig plättar till frukost. Så på lördag ska vi njuta av plättfrukost!

Kolla också in dessa liknande recept:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.