Inne i bebisbubblan

Vår yngsta dotter fyllde två veckor igår och vi njuter av att vara i bebisbubblan med henne. Det är såklart inte riktigt samma sorts bubbla med henne som det var med vår äldsta som. Då hade vi inga andra barn att ta hand om och vi kunde ha all fokus på honom. Nu händer det mycket kring de äldre barnen samtidigt som vi får många fina stunder med vår lilla. Här kommer ett inlägg om den bebisbubbla jag är inne i just nu och vad jag värdesätter med det.

I bebisbubblan

Stunderna med henne i bebisbubblan

Det är de där stunderna när jag ammar henne eller när hon ligger i famnen eller på bröstet som jag tar mig tiden att uppskatta den här perioden i livet. Jag som så länge gått och längtat efter ett tredje barn är så tacksam till att jag nu får uppleva just detta. Hon får mig att komma ner på jorden och inse vad som är viktigt på riktigt. Det finns inget annat än hon och resten av familjen som är viktigt för mig.

Jag som egentligen är en person som vill göra saker hela tiden, prestera och se resultat tvingar mig själv att komma ner i varv och sitta med henne länge i famnen. Och som jag njuter av de stunderna! Jag känner ingen stress eller press, utan låter hennes behov få komma först. Det är så värdefullt att få dessa perspektiv. Jag vet att just denna tid är kort och därför passar jag på att njuta av den fullt ut.

Tankar om träning

Under de två veckor som har gått känner jag hur mycket starkare min kropp har blivit. Jag har inte alls ont i såret på magen längre. Kan känna av det ibland när jag ska resa mig upp bara. Jag orkar också gå så mycket längre och snabbare än direkt efter snittet. Men jag tar det ändå försiktigt och går inte mer än jag orkar.

Att lyfta tyngre än bebisen ska jag undvika och det gör jag också. Men att jag ska vänta hela tre månader med att träna, som de sade till mig på sjukhuset, tycker jag inte känns rimligt. Såklart ska jag vänta länge med att träna sådant som felbelastar bäcken eller buk och innebär tunga lyft. Men lättare styrketräning med gummiband för axlar och rygg är ju bara bra att göra om ett tag. Och att börja träna min bäckenbotten lätt och successivt är viktigt för att bygga upp kroppen igen.

Det är synd att sjukvården kommer med dessa strikta rekommendationer när kroppen faktiskt mår bättre av viss typ av träning.

Sömnen

Att man får sova lite som bebisförälder minns jag såklart, men jag hade ändå glömt hur pass trött man faktiskt kan vara. De första dygnen med Tilda gick jag runt som i ett töcken. Efter en natt med värkar och knappt någon sömn alls låg back på sömn från förlossningen. Trots att jag försökte vila en del på dagarna hjälpte inte det. All amning och alla blöjbyten på nätterna tog ut sin rätt och jag kom inte tillbaka till mitt vanliga pigga jag. Men efter fyra dygn vände det. Jag kände mig utsövd på morgonen och sedan dess har det hållit sig så.

Nu när maken fortfarande är hemma är det en lyx att inte behöva ställa klockan. Men det blir ändå att jag oftast går upp samtidigt som honom och de stora barnen. Att veta att det går att ta en tupplur senare på dagen är en trygghet, även om jag sällan behöver det.

Att sova tillräckligt mycket är en av de viktigaste faktorerna för att må bra. Därför är jag mån om min sömn och om jag skulle känna att jag ligger back på sömn igen kommer jag prioritera sömn på dagen för att komma ikapp.

Trädgårdsnjutning i maj
Trädgårdsnjutning i maj - Kungsängsliljor

Det ljuvliga med att vara hemma mycket

Att Tilda föddes den fjärde maj i samband med att värmen och de soliga dagarna kom var en perfekt tajming. Som vi njuter av att kunna vara utomhus så gott som hela dagarna! Jag ammar henne i en av rottingfåtöljerna under trädet och vi går rundor i trädgården och i området med barnvagnen.

Några utflykter har vi gjort och en del ärenden. Och vi har haft familjerna på besök. Men i övrigt njuter vi av att vara själva hemma och bara ta dagarna som de kommer. Inte många gånger i livet som man får ha det på detta sätt och det vill jag ta vara på.

I trädgården börjar det bli så vackert nu. Körsbärsträden och plommonträden står i blom, björkarna är gröna, syrenerna är på gång att blomma snart och i trädgårdsrabatterna lyser det av olika färger. Maj är en fantastisk tid!

Inomhus njuter vi också av alla de vackra blommor som Tilda har fått. Inte konstigt att vi vill vara hemma så mycket vi kan.

Inläggen här på bloggen är inte så många medan jag befinner mig i bebisbubblan och nu ska jag återgå till just denna bubbla. Avslutar först inlägget med ett gäng bilder på de vackra blommor vår bebis har fått.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.