Svartvinbärssmoothie

Vi har en svartvinbärsbuske på tomten och när jag hade plockat av dess bär i somras var jag lite osäker på vad jag skulle göra med dem. Ingen i familjen är speciellt förtjust i att äta dessa bär som de är och någon kaka ville jag inte baka. Så kom jag på att det borde bli gott att ha dem i en smoothie. En stor kanna svartvinbärssmoothie blev det och här får du receptet.

Svartvinbärssmoothie – recept

tre stora glas

  • 2 dl svarta vinbär
  • 1 frusen, skivad banan
  • 3 dl andra bär, som jordgubbar eller hallon
  • 2 dl naturell kvarg
  • ett par skvättar mjölk

Häll ner alla ingredienser i en mixer och mixa. Mjölken kan du ta lite av i taget för att känna av hur pass rinnande du vill ha din smoothie. Smaka av och häll upp i glas.

Förslag på topping

Jag gillar att toppa min smoothie med granola och någon frukt i bitar. Det är gott att bryta av den lena smoothien med något knaprigt och tuggbart. Så granola och bananskivor fick det bli denna gång.

Svartvinbärssmoothie recept

Denna smoothie blev härligt syrlig och god. Vill du få den sötare kan du addera mer banan. Förutom att den var god var den också fullproppad med bra saker.

Vitaminer i svarta vinbär

Smoothien på svarta vinbär ger en härlig dos av nyttigheter. Svarta vinbär är nämligen en bra källa till flera vitaminer och mineraler. Det är framför allt rikt på C-vitamin. Denna vitamin är en antioxidant som bidrar till att skydda kroppens celler mot oxidativ stress. C-vitamin är också viktigt för normal energiomsättning och för att nervsystemet ska fungera normalt samt bidrar till immunsystemets normala funktion.

Svarta vinbär innehåller även vitamin A, vitamin E och folat. Dessutom är bäret rikt på kostfibrer.

Svartvinbärssmoothie recept

Det var en skön sensommarkväll när vi njöt av denna smoothie till vår kvällsmat. En fin sådan!

>>> Fler härliga smoothierecept hittar du här. <<<

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.