Veckans Bästa från 3:e adventsveckan ♥

Det är fortsatt vintervitt ute och vi har en hel del minusgrader. Vet att det ska bli varmare väder framöver, men hoppas på att snön stannar kvar ändå. Vore ju så mysigt med en vit jul! Det är nu bara sju dagar kvar till julafton och idag är det tredje advent. Här får du det bästa från denna 3:e adventsvecka.

Veckans Bästa från vecka 50 2023, 3:e adventsveckan

Veckans vackraste

Det är fortsatt ljuvligt vackert ute nu och jag njuter av mina vintervita promenader. Solen lyser dock med sin frånvaro, men kanske att den ska kika fram lite senare idag. Jag hoppas det!

Armhävningar

Veckans träning

Äntligen har jag kunnat träna igen! Det blev bara en veckas uppehåll på grund av min ordentliga förkylning, men det kändes längre för jag har saknat träningen så. Nu är jag desto mer tacksam över att kunna träna.

Måndag: Jag började träningsveckan lugnt med rörlighetsstyrka.

Tisdag: Även denna dag ganska lugnt i form av gummibandsträning.

Onsdag: Jag hittade på ett träningspass där varannan övning var armhävningar. Kolla in upplägget för Varannan armhävning här.

Torsdag: Här rev jag av ett Tabata-pass på 24 minuter. Närmare bestämt detta, så bra och effektivt!

Träning på Nordic Wellness

Fredag: Efter ett litet uppehåll var jag och bebis tillbaka på gymmet imorse. Så härligt att få träna CrossCage 45 med ett gäng morgonpigga!

Lördag: Löpning!

Veckans mysigaste

I onsdags på Lucia klädde vi vår julgran. Så fint det var att få upp alla dekorationer i den och så mysigt det var att se vår bebis kolla in den med stora ögon.

Veckans mest boostande

Lite senare idag ska jag möta upp en vän för att kallbada. Det kommer garanterat bli något av det mest boostande denna vecka!

Jag är så glad över att ha läst på om det här med kallbad och amning och insett att det inte ska vara någon större risk för mjölkstockning när man kallbadar. Yey! Läs gärna mer om det via länken, om du vill.

Saffransbullar recept

Veckans godaste

De saffransbullar vi bakade i helgen som var är ju hur goda som helst. Kolla in mitt recept på saffransbullar med fyllning här.

Kladdkaka med pepparkaka recept

Igår skrev jag om den ljuvliga samkkombinationen pepparkaka med choklad. Missa inte det!

Veckans mest inspirerande

Jag brukar ofta tipsa om en inspirerande podd under denna rubrik. Den här veckan har jag inte lyssnat på så många poddar alls och det har varit så skönt. För mig är det inspirerande just nu att promenera utan podd och bara lyssna in ljuden från naturen. Jag tänker så bra då och känner att det är välbehövligt för mig.

Veckans mest lästa inlägg

Träningspasset med varannan övning armhävningar har lästs av flest av er. Hoppas att du vill testa det!

Kallbad och amning

Veckans bästa Instagram-inlägg

Det jag skrev om kallbad och amning:

KALLBAD NÄR MAN AMMAR ❄️💦👶🍼

För ett tag sedan ställde jag frågan till er om man kan kallbada när man ammar. Jag tänkte att risken att få mjölkstockning skulle kunna vara stor.

Nu har jag koll. Eftersom de främsta orsakerna till mjölkstockning är dessa bör inte kallbad vara någon fara:

🍼 Du ammar inte lika ofta eller regelbundet som du brukade.

🍼 Bebisen tar inte ett ordentligt tag om din bröstvårta.

🍼 Du har en BH som sitter för hårt.

🍼 Om amningen gör ont kan utdrivningsreflexen som ska få mjölken att rinna till hållas tillbaka.

🍼 Du använder ett amningshjälpmedel som inte fungerar som de ska, till exempel amningsnapp eller bröstpump.

Såklart är det inte bra att brösten blir kalla en längre tid stund. Men så länge man byter om till torrt och varmt direkt efter kallbadet ska det inte vara någon fara.

Nu ser jag fram emot nästa kallbad!❄️💦🧊

Har du erfarenhet av kallbad som ammande kvinna? Berätta gärna!!

Vad jag har njutit av i helgen

Barnen har spelat i en pingisturnering, vilket var så kul att se. Idag var min syster med familj över hos oss för att julbaka och göra julgodis. Vi gjorde saffransbullar, pepparkaksmuffins med glasyr och ett nytt sorts julgodis med Dumle. Mums så gott allting var!

Jag har också njutit av att ha fått vila ut, promenader och frisk luft.

Hoppas att du har njutit av din helg, fina du!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.