Hur får man tur?

Jag vet många som önskar sig mer tur i livet. Kanske är du en av dem? I detta inlägg vill jag belysa frågan ”Hur får man tur?” och har som ambition att du ska hitta svaret på den frågan här.

Hur får man tur? Jag ger dig svaret.

Det händer att jag får kommentarer som: ”Vilken tur du hade som fick det där jobbet!” Man menar att det var av tur jag fick det jobb som jag har.

Sanningen är att man inte kan ha tur på det sättet.

Föreberedelse och exponering

Det de personerna inte vet är att tur inte är en slump. Tur är nämligen förutsägbar. Den är skärningspunkten av tillfällighet och förberedelse. Det handlar alltså om att förbereda sig och att exponera sig för tillfällen. Ju fler tillfällen du exponerar dig för desto mer tur kommer du att ha.

Egentligen kan man säga att det inte finns något som heter tur. Möjligtvis kan vi prata om det när det kommer till lotteri. Men i det vanliga livet är det inte slumpen som ger oss olika möjligheter eller erbjudanden. Det är vår egen förmåga och ambition som spelar roll där.

Jag tänker sluta vara ödmjuk och säga ”Jag hade bara lite tur”. Istället är jag stolt över det jobb jag har för jag har själv tagit mig dit. Jag är stolt över att vara CSO på Pineberry!

Fler kloka ord

Igår lade jag upp inlägget ovan på LinkedIn där jag skrev om just det här med tur i förhållande till att vara stolt. Jag fick många kloka kommentarer och alla är inne på samma linje som jag. För att förtjäna ”tur” behöver du jobba hårt, vara driven och vara i kontakt med tillfällen som kan leda dig dit du vill. Ett annat och bättre ord för tur i det sammanhanget är framgång, skulle jag säga.

Läs mitt inlägg på LinkedIn samt alla kloka kommentarer här.

Jag hoppas att också du är stolt över allt det grymma du åstadkommer och inte skyller det på tur.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.