Veckans Bästa från aprilvädersveckan ♥

Vilken typisk aprilvädersvecka vi har! Der har både varit soligt och varmt, regnigt och till och med snöigt denna vecka. Just denna fredagsmorgon har vi vaknat upp till snöväder ute och jag hoppas verkligen att det är den sista snön för säsongen. Det är ju ändå maj snart. Med det sagt kommer här det bästa från aprilvädersveckan.

Veckans Bästa från vecka 17 2024, aprilvädersveckan

Cirkelträning utomhus utan redskapVeckans vackraste

När jag var inne i stan i onsdags njöt jag av att se några av körsbärsträden i Kungsträdgården blomma. Så vackert det är med dessa rosa blommor i träden! Till nästa vecka kan jag tänka mig att de flesta träden där blommar.

Veckans träning

På grund av lite olika anledningar har jag inte kommit iväg till gymmet alls denna vecka. Vilken tur då att det går så fint att träna hemma istället.

Måndag: Träning med gummiband, fokus överkropp

Tisdag: Träning med kettlebells

Onsdag: Det här passet, styrke- och pulsövningar i 30 minuter utan någon vila

Torsdag: Ett liknande pass som dagen innan; detta.

Fredag: Cirkelträningspass med 13 olika övningar á 45 sekunder och 3 varv

Lördag: Löpning

Söndag: Vila

Här får du förresten tips på ett bra cirkelträningpass att köra utomhus utan redskap.

Veckans mysigaste

Vår 9-åring vill fortfarande att jag nattar henne på kvällarna. Så mysigt det är att få göra det och att berätta sagor och prata lite innan hon somnar! Tänker att det är viktigt att ta vara på det så länge hon vill det.

Trädgårdsarbete kalorier - Karin Axelsson

Veckans mest boostande

Jag blev fantastiskt boostad i helgen som var över att kunna vara ute i trädgården och fixa. Skrev därför detta inlägg i veckan om trädgårdsarbete kalorier och varför det är bra för hälsan.

Chiagröt med äpple och kvarg

Veckans godaste

Jag skrev ett inlägg om gröt till bebis och att även jag gärna äter samma gröt till frukost. Burken ovan med chiagröt, vaniljkvarg och äpple var en av denna veckans godaste frukostar. Kolla gärna in inlägget om du vill få tips på bra gröt för både vuxna, barn och bebisar.

Veckans mest inspirerande

Sedan ett par veckor tillbaka noterar jag hur mycket protein jag får i mig varje dag. Varför jag har börjat med det är för att jag vill säkerställa att jag får i mig tillräckligt med protein. I min ålder har ju musklerna börjat att minska och jag vill göra allt jag kan för att tillgodgöra mig min träning på ett bra sätt. Det är intressant och inspirerande att se vilken skillnad det gör i protein om man tänker till kring det. Äter jag till exempel kyckling till en av måltiderna en dag är chansen större att jag får i mig tillräckligt med protein den dagen än om jag äter vegetariskt. Mer om detta i ett kommande inlägg.

Må bra på jobbet - Karin Axelsson

Inspirerande är också det inlägg jag skrev om gällande att må bra på jobbet. Tänk att vi kan göra så mycket själva för att må så bra på jobbet som möjligt.

Bra hemmaträning

Veckans mest lästa inlägg

Ett inlägg om bra hemmaträning, som SportHälsa delade på sin Facebook-sida, har fått flest besök denna vecka. Faktum är att jag fortfarande ofta tränar just de passen här hemma.


Veckans bästa Instagram-inlägg

Det jag skrev för att välkomna nya följare:

Hej alla nya följare!👋 Välkomna!❤️

Och hej alla gamla också såklart!👋

Eftersom det har tillkommit en del nya här på sistone tänker jag att det är på sin plats med en presentation av mig.

Här kommer lite om mig:

👩‍🌾 Älskar vårt hus och vår trädgård och att fixa på tomten. Igår spenderade vi en alldeles ljuvlig dag ute i trädgården när vi klippte ner buskar och fixade iordning inför våren.

💪 Har alltid älskat att träna, men hade en paus från träningen i några år när jag var drygt 20 och bodde i Göteborg. Då var det mer fokus på fest.🎉 🥂

😥 Bland det värsta jag har varit med om var när jag hade korsett 3 1/2 år av mina tonår då jag har skolios. Det var fruktansvärt!

❤️ Jag älskar livet och känner att det pirrar i magen flera gånger om dagen pga det. Lite extra pirrar det när jag får promenera i skogen, kallbada och kramas med mina barn och make.

Nu: Berätta något om dig som jag inte vet!

 

Följ mig gärna på Instagram: @karinaxelsson.se

Vad jag ser fram emot i helgen

Idag skulle jag och båda döttrarna åkt till Göteborg med vänner. Tyvärr har vår bebis fått urinvägsinfektion och vi är tvungna att stanna hemma. Så tråkigt!

Men vi får göra det bästa av helgen och ha det bra här hemma istället.

Njut av din helg, fina du!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.