Smoothie Bowl recept – mina favoriter

Nu när sommaren är här kan det vara gott att svalka sig med en smoothie. Med en Smoothie Bowl får det bästa av två världar: både den läskande smoothien och goda toppings. I detta inlägg har jag samlat mina godaste Smoothie Bowl recept. Hoppas att du blir inspirerad och vill testa en eller ett par av dem.

Smoothie Bowl recept

En exotiska Smoothie Bowl fylld med kärlek

Denna exotiska Smoothie Bowl var det ett bra tag sedan jag gjorde, men tänk så fin den är med drakfrukt uppskuren i hjärtan. Den har sin exotiska touch från kokosmjölk och exotiska frukter. Tror inte att du blir besviken om du testar den!

Tropisk Breakfast Bowl

Denna tropiska Breakfast Bowl passar såklart att äta när som helst på dagen. Med alla sina tropiska frukter är den galet god och fräsch.

En annan Breakfast Bowl

Denna variant på Breakfast Bowl är också galet god, kan jag lova. Utöver frukt och bär gillar jag att toppa mina Bowls med granola. Den blir så god av krispet från granolan och du blir mer mätt av den.

Breakfast Bowl med dekor

Varför inte göra en Smoothie Bowl med fin dekor? För att det går liksom!

Smoothie Bowl med jordgubb och hallon

Visst blir det fräscht att göra en smoothie av både jordgubbar och hallon? Lovar att denna Smoothie Bowl med just jordgubb och hallon är smaskig.

Smoothiebonanza

Sist av recepten vill jag tipsa om den mest färgglada och fina smoothie jag vet. Kolla in denna smoothiebonanza och du förstår vad jag menar.

Visst är det härligt med smoothies i alla dess former?!

Tips för din Smoothie Bowl

Slutligen vill jag ge dig mina bästa tips när det kommer till att göra en Smoothie Bowl.

Börja med smoothien

Mixa en riktigt god smoothie genom att blanda frukter och bär tillsammans med en juice, någon form av mjölk och/eller kvarg i en mixer. Jag brukar alltid ha frysta bananbitar i min smoothie då de ger både god sötma och en krämig konsistens. Andra frukter och bär som jag gillar att ha med är mango, någon citrusfrukt, jordgubbar, hallon, blåbär och melon. Ta de frukter och bär du är sugen på och låt gärna åtminstone någon av dem vara fryst.

Smaka av smoothien och tillsätt mer vätska om den är för trögflytande. Den ska dock inte vara rinnig i konsistensen.

Toppa loss!

Häll upp smoothien i en skål och toppa den med sådant du gillar. Här kommer förslag på topping:

  • Frukt och bär skurna i bitar
  • Granola
  • Nötter
  • Frön
  • Kokosflingor eller kokoschips
  • Något nötsmör

Njut av din Smoothie Bowl!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.