Vital hälsokontroll – ett hälsotest via blodprov

I samarbete med Vital

Det är en sak att känna sig frisk, pigg och stark. Men på egen hand är det svårt att veta hur kroppen verkligen mår och om man lider brist på några näringsämnen. Med hjälp av en hälsokontroll kan du få reda på det och just därför valde jag att göra en sådan kontroll för ett tag sedan. Detta inlägg är sponsrat av Vital och det var Vital hälsokontroll jag gjorde. Här får du reda på hur en sådan kontroll går till och vad jag fick ut av den.

>>> Längre ner i inlägget ger jag dig en rabattkod ifall du också vill göra denna hälsokontroll. <<<

Vital hälsokontroll

Vital erbjuder ett gäng olika hälsokontroller, vilka kan hjälpa dig att förstå din kropp och hur du kan uppnå ett mer hälsosamt liv. Det hela sker på ett väldigt enkelt och smidigt sätt:

  1. Du väljer vilken hälsokontroll du vill göra. Finns listat på deras sajt.
  2. Du tar ditt blodprov på närmaste mottagning.
  3. Inom 2-4 arbetsdagar får du ditt resultat. Det skickas till dig som svar i din personliga journal med förklaring om vad just dina värden betyder.

Jag valde att göra Vital hälsokontroll Premium Kvinna. Det är den mest omfattande hälsokontrollen och inkluderar 42 värden, som ger viktig information om hur kroppen mår. Den innehåller värden för vitaminer, järn, hjärta samt lever-, njur- och sköldkörtelfunktion.

Mitt resultat

Jag gjorde mitt blodprov på en Drop in-mottagning och bara en arbetsdag senare fick jag mitt provresultat. En läkare hade skrivit kommentarer om provsvaren och glädjande nog hade jag normala och bra värden på alla värden samt hade ingen brist av någon vitamin eller mineral. De enda negativa avvikelsen jag hade var att jag hade högt uratvärde. Jag fick som råd att  se över mina alkoholvanor. Känns inte som att jag behöver se över dem då jag inte har druckit en droppe alkohol på ungefär två år och inte har planer på att börja göra det heller.

Varför jag visade på högt uratvärde vet jag inte, men skulle säkert gå att gräva djupare i om jag vill.

I det stora hela är jag glad över att min kropp mår så pass bra och tycker att det är skönt att ha det svart på vitt.

 

Rabattkod till Vital Hälsokontroll

Tack vare mitt samarbete med Vital har jag möjlighet att erbjuda dig en rabattkod för en av deras hälsokontroller. Ange koden KARINAX20 när du betalar i kassan på deras sajt och du får 20% rabatt.

Det finns en mängd olika hälsokontroller att välja bland så jag är säker på att du hittar en som passar för just dig. För visst vill du få koll på din hälsa?

I samarbete med Vital

1 Comment

    Lämna Ett Svar

    Din e-postadress kommer inte att publiceras.