Nyttig pannkakstårta

Det är dagen innan Sveriges Nationaldagen och du kanske funderar på vad du ska äta för något gott imorgon. Om jag ska ge ett tips vill jag tipsa om att göra en nyttig pannkakstårta till fikat eller lunchen. Att äta tårta är ju alltid festligt och om du gör en av de pannkakstårtor jag tipsar om här får du dessutom en nyttig och näringsrik måltid.

Jag har gjort ett gäng nyttiga pannkakstårtor genom åren och tipsar här om de allra godaste.

Nyttig pannkakstårta – härlig inspiration

Nyttig pannkakstårta blåbär och hallon

Mitt trick för att göra pannkakstårtan nyttig och utan socker är att söta den med banan och fylla den med färska bär istället för med sylt. Jag tycker att den blir långt mycket godare så och det känns bra att veta att alla får i sig bra näring från frukten och bären.

Denna pannkakstårta med blåbär och hallon gjorde jag för några år sedan i samband med att mannen och barnen gick på semester och sommarlov. Men den passar minst lika bra att festa på när det är Nationaldag.

Extra hög och maffig pannkakstårta

Om du vill att din pannkakstårta ska bli extra hög och maffig gräddar du fler pannkakor och bygger dem på höjden. För denna, min godaste pannkakstårta, dubblade jag originalreceptet på pannkakor och gräddade en rejäl hög av dem. När du gör en så hög pannkakstårta räcker den till många.

Nyttig pannkakstårta jordgubb och hallon

Det går ju att variera bären i och på pannkakstårtan en hel del. Här har jag gjort en variant med jordgubbar och hallon.

Nationaldagstårta

Förra året gjorde jag denna Nationaldagstårta, som du ser är en pannkakstårta. Det blev gott att toppa den med körsbär, kan jag lova!

Något jag gillar att göra på Nationaldagen är att åka på picnic. Det ska jag och familjen göra. Så skönt att få vara utomhus, njuta av solen och ledigheten samt fira vårt fina land.

Njut du också av Nationaldagen imorgon!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.