Jag älskar att äta muffins som de är, men muffins med topping är ändå snäppet godare. Hemma i vår familj har vi fastnat för detta och bjudit på det vid ett antal tillfällen den senaste tiden. Här får du recept och tips på hur du kan baka och servera de godaste muffinsen med topping du kan tänka dig!
Muffins med topping – recept
12 stycken
- 150 gram smör
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 1/2 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1-2 dl av valfri smaksättning: välj mellan till exempel blåbär, hallon, jordgubbar eller bitar av choklad
Förslag på olika toppings:
- Vispad grädde
- Blåbär
- Hallon
- Minimaränger
- Minimarshmallows
- Strössel
- M&Ms
- Annat godis
Förvärm ugnen till 200 grader. Vispa det rumsvarma smöret tillsammans med strösocker och vaniljsocker tills blandningen blir fluffig. Tillsätt sedan ett ägg i taget medan du fortsätter att vispa och rör därefter i mjölken.
Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en separat skål. Vänd ner denna blandning i smeten och rör om tills allt är väl blandat.
Tillsätt blåbären och blanda försiktigt så att de fördelas jämnt i smeten.
Placera muffinsformar på en plåt och fyll dem till en tredjedel med smet. Baka muffinsarna i ugnen i 12-15 minuter, men håll koll – tiden kan variera beroende på ugn. Stick en provsticka i en muffins; om stickan är torr är muffinsarna färdiga.
Låt muffinsarna svalna något innan servering.
När vi bakade dessa muffins senast gjorde vi en variant med hallon och jordgubbar och en variant med bitar av ljus choklad. Båda blev väldigt goda, men min favorit är den med choklad.
Vi serverade muffinsarna tillsammans med skålar med olika sorters topping. Jag toppade min muffins med vispad grädde, bär och M&Ms. Så gott!
En variant av muffins med topping
Vi har tidigare bakat dessa muffins med blåbär och serverat med toppings, likt i receptet. Här hittar du till dessa saftiga blåbärsmuffins med topping.