I påskas gjorde jag och dottern en festlig variant på chokladmuffins. Smaken är kladdkaka och vi toppade dem med en blomma av marshmallow. De blev både goda och fina så här tipsar jag om receptet. Passar fint att baka och bjuda på till vilket festligt tillfälle som helst!
Dessa muffinsar är kladdkakemuffinsar med ett täcke av mörk choklad. Så galet goda!
Chokladmuffins recept
12 stycken
- 150 gram smör
- 3 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 1/2 msk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 100 gram mörk choklad
- 12 stora marshmallows
- 12 godisägg
Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
Ställ ut 12 muffinsformar på en plåt.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite.
Rör ner övriga ingredienser i kastrullen med smör. Gör det i den ordning som står i receptet. Rör runt till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formarna.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 min, tills ytan precis har stelnat. De ska fortfarande vara kladdiga i mitten.
Låt dem stå framme och svalna en stund.
Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Bred ut den smälta chokladen på muffinsarna.
Klipp sex jack i dina marshmallows. Bred ut dem som en blomma, en på varje muffins. Tryck ner ett godisägg i varje blomma.
Visst blev de fina?! Och håll med om att de passar att bjuda på till både påsk, sommarfest och andra festliga tillfällen?!
Dessa muffinsar är kladdiga i mitten och har en djup och god chokladsmak. Att de är täckta med mörk choklad ger pricken över i:et och blomman bidrar med en söt smak.
Jag älskar att äta kladdkaka tillsammans med vispad grädde och daim, så också i det här fallet. Lovar att det är galet gott!