Snart är påsken här och här kommer några tips om smått och gott inför denna högtid.
♥ Det är fint med påskliljor till påsk. Köp dem som snittblommor och placera ut dem i flera olika vaser. Kul att göra något annorlunda mot att alltid ha blombuketter i en vas på bordet.
♥ Att måla ägg tillsammans med sitt barn visade sig vara väldigt roligt och mysigt när vi gjorde det igår. Och idag fortsatte Wilmer att måla. Äggen vi använde var vanliga, hårdkokta ägg och de tänker vi äta upp på Skärtorsdagen när vi får besök och ska bjuda på påskmat. Då kommer vi duka så att var och en får ett eget handmålat ägg.
♥ Vill man spara på de målade äggen och plocka fram dem varje år till påsk så bör man blåsa ut innandömet först. De här äggen målade jag för ungefär 15 år sedan. Jag gjorde då först ett litet hål i vardera ände på ett rått ägg och sedan blåste jag ut både äggulan och äggvitan. På så sätt blev bara skalet kvar. I översta hålet fäste jag sedan en bit tunn tråd så att äggen går att hänga upp i påskriset om man vill.
♥ Kanske kommer du ha mer tid än vanligt i påsk? Då är det alltid trevligt att ta en promenad, cykeltur eller joggingrunda och lyssna på en bra podcast samtidigt. Igår hörde jag på Källan och avsnittet med Maria ”Made by Mary” Strömberg”. Så bra och inspirerande! Hon berättade om sitt liv som karriärkvinna, när hon jobbade hårt för att tjäna pengar för att sedan helt omvärdera sitt liv efter att hon fick en stroke när hon bara var strax över 30 år. Nu älskar hon livet som frilansande matstylist och fotograf. Jag tycker att hennes foton är helt fantastiskt vackra och det var härligt att höra hur mycket hon njuter av att få göra det hon brinner för på heltid. In och lyssna!
♥ Påsken är den högtid då vi svenskar äter som mest godis på hela året. Jag själv älskar godis, men det går ju faktiskt att fylla påskäggen med annat smaskigt också. Varför inte stoppa en Bounce Energy Ball i ett ägg och ge bort?!! Smaken med jordnöt är både vansinnigt god och passande gul i färgen!
♥ Vill du få fler tips på vad du kan lägga i påskägget? Kolla in dessa åtta tips från Lifebutiken!
♥ Kom ihåg att njuta av maten och ät det du vill äta i påsk. Det är ju faktiskt viktigare vad vi äter alla andra dagar på året än dagarna runt jul och påsk. Jag lyssnade nyligen på avsnittet om Dieter från Hälsopodden. Precis som jag tycker så finns det inga quick fixes, drinkar, juicer, bars eller andra bantningsknep som håller i längden. Den man kom fram till där var att hälsosam, bra och näringsrik mat enligt tallriksmodellen tillsammans med motion och så lite stillasittande som möjligt är det som fungerar. Om man sköter sig i vardagen spelar det inte så stor roll vad man äter i påsk.
♥ Eller så bakar man härligt gott påskgodis själv, som är hälsosammare än det mesta av det som går att köpa i affären. Här kommer ett recepttips på påskpuckar från Great Earth.
Påskpuckar från Great Earth
Chokladblandning:
- 0,6 dl Great Earth ekologiska raw kakaopulver
- 0,6 dl kokosolja
- 0,5 dl agavesirap (efter egen sötningsgrad)
- 0,5 dl frysta eller färska hallon
- 1-2 msk rivet citronskal
Mangomousse:
- 1,5 dl fryst eller färsk mango
- 0,25 dl geleströsocker
- 0,5 dl valfri grädde
- lite färskpressad citron efter smak
Tillbehör: ca 10 små cupcakeformar
Vispa samman alla ingredienser för chokladblandningen i en kastrull på spisen med låg värme så att kokosoljan smälter och allt blandas.
Pytsa ut chokladblandningen till strax under hälften i cupcakeformarna och ställ in i frysen i ca 5 min. Under tiden chokladen står och stelnar i frysen kan du göra mangofyllningen.
Mixa mangon till en len smet. Häll över i en kastrull tillsammans med sockret och låt det koka ihop hastigt i en minut. Addera lite citron och låt blandningen svalna i kylen.
Vispa grädden lätt. När mangoblandningen har svalnat, blanda i grädde, smaka av och addera mer citron/mango/grädde för att inte få en allt för söt blandning. Ta ut formarna från frysen.
Pytsa ut mangomoussen ovanpå chokladen som stelnat.
Sätt in i frysen i minst 20 minuter och sedan är det bara att njuta. Dessa håller sig väldigt länge i frysen så de kan med fördel göras i förväg och blir nästan bättre om de får stå en hel dag i frysen.
♥ Påsklänkar: Slutligen får ni några länkar till sådant jag har skrivit tidigare om påsken:
Tack för alla tips! Avsnittet av Källan med Made by Mary har jag också lyssnat på. Håller med, så himla bra!
Glad påsk:)
Visst var det bra! Så inspirerande och härligt!
Glad påsk till dig med!
Så glad jag blev av att se det här inlägget trots att det var lite väl sent 😛 Tack för det fina omnämnandet!
Vad roligt att du blev glad! 😉
Glad påsk i efterskott!!!