Glutenfritt bananbröd

Det finns några olika varianter av matbröd som jag brukar återkomma till och baka regelbundet. Det här bananbrödet är ett av dem. Igår bakade vi glutenfritt bananbröd – en variant på det med mandelmjöl istället för rågsikt och det blev minst lika gott som originalet!

bananbrod 1

Vi gjorde det sent på eftermiddagen igår, det fick stå till sig under natten och i morse kunde vi skära upp och äta av det till frukost. Älskar att starta dagen med ett gott och färskt bröd. Inte mycket som slår hembakat till frukost!

bananbrod 3

Glutenfritt bananbröd

en limpa

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 2 msk fiberhusk
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl chiafrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 bananer
  • 1 msk honung
  • 2 1/2 dl naturell yoghurt

Blanda de torra ingredienserna. Mosa bananerna. Tillsätt dem samt honung och yoghurt. Blanda alltsammans noggrant. Smörj en avlång kakform och häll i smeten.

Grädda i 200 grader i 50-60 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.

bananbrod 4

bananbrod 5

Det jag saknade den här gången var någon form av nötter i brödet. Sist hade jag hasselnötter i och det blir så gott och knaprigt då. Den här gången hade vi inga nötter hemma så jag hade i chiafrön istället. Om du vill testa att göra brödet är mitt tips att addera nötter i det.

bananbrod 6

Dagens frukostmums – glutenfritt och gott!

6 Kommentarer
  1. Älskar den här typen av bröd! Varför varför varför gör jag det så sällan? ( typ två år sedan sist) Det är orimligt, kanske kan fixa på fredag. Hemmajobbardag och vaknar i Åre dagen efter, då vore det ju perfekt att ha med nybakat bröd!

    Och ja. Nötter!!!

  2. Åhh så gott! Älskar sånna här bröd man bara blandar ihop och slänger in i ugnen, ingen jästid och inget knådande. Perfekt! Har aldrig testat med banan i men det lät spännande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.