Jag har varit nyfiken att testa laga pumpasoppa länge och eftersom vi hade pumpakött från Halloweenpumpan så slog jag slag i saken förra veckan. Det visade sig vara hur enkelt som helst och resultatet blev en smakrik och värmande soppa. Jag valde att kombinera pumpan med smaker av palsternacka och kokos.
Kokos- och pumpasoppa
2 portioner
- en liten pumpa
- en palsternacka
- 1/2-1 burk kokosmjölk (beroende på hur mycket kokossmak du vill ha)
- olivolja
- flingsalt
- peppar
- topping: pumpafrön, kokosflingor
Skär pumpakött och palsternacka i bitar. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja samt krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen i 200 grader och ca 20 minuter.
Häll kokosmjölken i en kastrull. Tillsätt pumpan och palsternackan och koka upp det hela. Låt småputtra en stund. Stavmixra till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.
Servera tillsamman med pumpafrön och kokos som topping.
Älskar soppa just på hösten och smaken av pumpa passar särskilt bra nu. Den här soppan är perfekt att äta som en förrätt eller tillsammans med en matig smörgås till lunch.
Mmm, pumpa är så gott (och sjukt mättande tycker jag). Nästa gång jag gör pumpasoppa ska jag definitivt testa att hälla i kokosmjölk!
Tycker de där två, pumpa och kokos, passar väldigt bra ihop!