Coltingpannkaka med äpple, kanel och kokos

Coltingpannkaka-med-apple-kanel-kokos - Coltingpannkaka

Jag älskar Coltingpannkakor och äter det ofta. Ikväll gjorde jag Coltingpannkaka på lite annorlunda vis med äpple, kanel och kokos i smeten. Jag åt den med vispad grädde, keso och lite agave sirap. Blev hur gott som helst! Så här gjorde jag äpple-coltingpannkakorna.

Coltingpannkaka med äpple, kanel och kokos

2 portioner

5 ägg
1 banan
2 msk jordnötssmör (ska vara jordnötssmör som endast består av jordnötter och lite salt)
kokosflingor i valfri mängd
1 äpple
kanel

Mosa bananen och vispa ihop den med äggen, jordnötssmöret och kokosflingorna i en skål.

Hetta upp en pannkakslagg eller stekpanna med lite olja. Häll i lite av smeten, lägg på äppelskivor och pudra kanel över. Grädda till en pannkaka. Fortsätt att grädda pannkakor tills smeten är slut. För mig blev det två stora pannkakor, det vill säga en och en stor pannkaka per portion.

Jag pudrade mer kanel och kokos över den färdiga Colting pannkakan och åt en blandning av keso och vispgrädde till.

Coltingpannkaka-med-apple-kanel-kokos-2 - ColtingpannkakaColtingpannkaka-med-apple-kanel-kokos-3 - Coltingpannkaka
18 Kommentarer
  1. Jag har testat och älskar dom! Och nej, fick så ont i huvudet (värker i käkarna) och jag hostar fortfarande så mycket. Rosslar i halsen så jag tror att jag har lunginflammation som håller på att gå över. Trist. Blev ingen promenad. I morgon istället 🙂 Tänk positivt!

    1. Lite svårstekta, tycker jag i alla fall. Den här gången använde jag en stor stekpanna istället för pannkakslagg och då var jag tvungen att dela pannkakan i fyra mindre bitar innan jag vände på den. Annars hade den gått sönder. Men använder man en normalstor stekpanna eller pannkakslagg ska det inte vara några problem att vända på den. Glöm inte att ha lite olja i bara!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.