För att variera mig från bananpannkakorna gjorde jag mandelpannkakor härom dagen istället. Mandelpannkakorna blir mer lika vanliga pannkakor, kan jag tycka, och smakar gott av mandel. För er som har missat min semmelpannkaka, som jag skrev om inför Fettisdagen, kan jag varmt tipsa om den. Semmelpannkakan är som en mandelpannkaka, kryddad med kardemumma. Mycket gott det med, men denna gång gjorde jag alltså vanliga mandelpannkakor.
Mandelpannkakor
6-7 stycken
- 3 dl mandelmjöl
- 3 dl mjölk
- 4 ägg
- uns salt
- smör
Vispa ihop mandelmjöl och mjölk. Knäck i äggen och rör ut dem i smeten. Smaksätt med lite salt.
Lägg i en rejäl klick smak i en stekpanna eller pannkakslagg. När den har smält häller du den i pannkakssmeten. Vispa runt och börja steka mandelpannkakorna i den heta stekpannan. Klicka i lite smör om pannan är torr när du ska steka en ny pannkaka.
Servera mandelpannkakorna med färska bär och grädde. Det tycker jag är godast i alla fall!
Imorgon är det torsdag. Kanske kan det passa för dig att göra dessa mandelpannkakor då?!!
Åh, de ser jättegoda ut 🙂 Måste absolut testas!!
Gör det. Hoppas att du gillar dem lika mycket som jag!
Jag gjorde mandelplattar till WK i sondags och jag har aldrig sett en sadan rekation! Hna SKREEEEEK sa fort han svalt for att fa mer. Haha. Kommer bli en sondags tradition!
Vad härligt det är ändå när ens barn skriker efter ens mat!
Åt också pannkaka en som mellanmål med keso och lite jordgubbssylt och faktiskt en efter middagen. Min dotter hade gjort glutenfria med grovmix. Dom är så goda.
Det går inte att tröttna på goda pannkakor. Lyx för dig att dottern gjort det!