Vinnare av FiberPasta tävlingen och ett gott pastarecept som passar till påsk

Fiber%2BPasta%2BSpaghetti - Vinnare av FiberPasta tävlingen och ett gott pastarecept som passar till påskJag har nu utsett vinnaren av FiberPasta-tävlingen. Eftersom det fanns ett recept som verkligen dominerade bland tävlingsbidragen har jag beslutat mig för att dra endast en vinnare, som får båda paketen med FiberPasta spaghetti. Grattis säger jag till Frida Björkman från Sollentuna!

Frida skickade in ett pastarecept som både låter gott och känns fräscht och vårlikt. Det passar perfekt att laga till påsk eftersom det innehåller ägg. Men jag tycker att man kan tjuvstarta och laga denna pastarätt redan nu. Här kommer Fridas vinnarrecept.

Påskpasta med ägg och kapris

4 portioner

300 gram spaghetti
1 msk malen gurkmeja
3 röda paprikor
oljaCIMG7768 - Vinnare av FiberPasta tävlingen och ett gott pastarecept som passar till påsk
6 tomater
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
5 msk kapris
1 dl kalamataoliver
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
1 kruka basilika
1 dl hackad persilja
4 kokta ägg
flingsalt & svartpeppar

Sätt ugnen på 250 grader grill. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg halvorna på en plåt med bakplåtspapper med skinnet uppåt. Pensla med rikligt med olja och grilla högst upp i ugnen tills skinnet blivit svart och bubbligt.
Lägg den grillade paprikan i en skål och täck med plastfolie. Låt svalna och ta bort det svarta skalet. Strimla paprikan.

Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i en stor skål. Mosa bitarna så att saften rinner ut som en dressing i skålen.

Koka spaghetti med gurkmeja enligt tidsangivelse på paketet (gurkmeja tillsätts alltså i kokvattnet och kokar med spaghettin under hela tillagningstiden).

Skala, kärna ur och tärna gurkan. Skala och pressa eller finriv vitlöken. Blanda vitlök, kapris och oliver med tomaterna.

Vänd runt tomatsalladen med den strimlade paprikan, gurkan, vinäger, olivolja, basilikablad och persilja (efter tycke och smak). Krydda med salt och peppar efter behov.

Skala äggen. Lägg upp spaghettin i form av ett ”fågelbo” mitt på tallriken och lägg tomat- och paprikablandningen runt omkring den varma pastan. Lägg ägget i boet (2 ägg om man är hungrig och vill ha mer protein). Klart att servera!

Enligt Frida kom det här receptet till när hon ville locka fram matlusten hos sin 3-åriga dotter. Även om tomat- och kaprissalsa var lite för avancerat för hennes smaklökar så var gul spaghetti med fågelägg plötsligt roligt att äta. För er som har småbarn kan alltså denna pastarätt vara ett smart sätt att få era barn att äta en nyttig rätt med mycket grönsaker.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.