Jag har nu utsett vinnaren av FiberPasta-tävlingen. Eftersom det fanns ett recept som verkligen dominerade bland tävlingsbidragen har jag beslutat mig för att dra endast en vinnare, som får båda paketen med FiberPasta spaghetti. Grattis säger jag till Frida Björkman från Sollentuna!
Frida skickade in ett pastarecept som både låter gott och känns fräscht och vårlikt. Det passar perfekt att laga till påsk eftersom det innehåller ägg. Men jag tycker att man kan tjuvstarta och laga denna pastarätt redan nu. Här kommer Fridas vinnarrecept.
Påskpasta med ägg och kapris
4 portioner
olja
6 tomater
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
5 msk kapris
1 dl kalamataoliver
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
1 kruka basilika
1 dl hackad persilja
Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i en stor skål. Mosa bitarna så att saften rinner ut som en dressing i skålen.
Koka spaghetti med gurkmeja enligt tidsangivelse på paketet (gurkmeja tillsätts alltså i kokvattnet och kokar med spaghettin under hela tillagningstiden).
Skala, kärna ur och tärna gurkan. Skala och pressa eller finriv vitlöken. Blanda vitlök, kapris och oliver med tomaterna.
Vänd runt tomatsalladen med den strimlade paprikan, gurkan, vinäger, olivolja, basilikablad och persilja (efter tycke och smak). Krydda med salt och peppar efter behov.
Enligt Frida kom det här receptet till när hon ville locka fram matlusten hos sin 3-åriga dotter. Även om tomat- och kaprissalsa var lite för avancerat för hennes smaklökar så var gul spaghetti med fågelägg plötsligt roligt att äta. För er som har småbarn kan alltså denna pastarätt vara ett smart sätt att få era barn att äta en nyttig rätt med mycket grönsaker.
Grattis, Frida!