Det finns ett recept som jag har suttit och hållit på alldeles för länge, nämligen receptet på min systers Cupcakes med frosting av smörkräm. Alltså, hur goda är dessa inte! Och erkänn att de är väldigt söta också?!
Just dessa Cupcakes bakade min syster till oss förra påsken, men jag har glömt bort dem lite i arkivet. Så nu är det äntligen dags för mig att dela med mig av detta ljuvliga Cupcakes, som är söta både till smak och utseende.
Cupcakes med frosting av smörkräm – 12 stycken
Muffins:
- 110 gram smör, rumstemperatur
- 110 gram strösocker
- 2 ägg, lätt uppvispade
- 1 tsk vaniljpulver
- 110 gram vetemjöl
- en skvätt mjölk
Smörkräm:
- 140 gram smör, rumstemperatur
- 280 gram florsocker
- 1-2 msk mjölk
- några droppar av valfri karamellfärger


Muffins:
Värm ugnen till 180 grader. Lägg ut muffinsformar på en plåt och allra helst i en 12-håls muffinsform.
Vispa smöret och sockret tillsammans i en skål tills det är poröst. Vispa äggen lite i taget och rör i vaniljsockret. Sk eda ner mjölet med en stor sked och tillsätt lite mjölk tills blandningen har en rinnande konsistens.
Skeda ner blandningen i muffinsfodralet tills de är halvfulla. Baka muffinsarna i ugnen i 10-15 minuter eller tills de är gyllenbruna ovanpå. Ställ åt sidan för att svalna i 5 minuter och lägg sedan ut dem på ett galler.
Smörkräm:
Slå smöret i en stor skål tills det är mjukt och fluffigt. Tillsätt hälften av florsocker och vispa tills det är jämnt. Tillsätt sedan kvarvarande florsocker med en matsked mjölken, tillsätt mer mjölk vid behov tills blandningen är jämn och krämig. Droppa i karamellfärg och blanda tills glasyren har en jämn färg.
Skeda ner glasyren i en spritspåse med ett stjärnmunstycke och spritsa glasyren med en spiralrörelse på muffins i en s. Dekorera dina Cupcakes med strössel eller annat fint.



Som vi njöt av dessa förra påsken!


För alla er sockerråttor kan jag verkligen rekommendera detta recept. Jag är själv väldigt sugen på att göra dessa inom kort. Så tack till dig, syster, för receptet!