En bok om ägg

Boken om ägg (2)

Min syster retar alltid mig, på ett väldigt kärvänligt sätt, för att jag äter så mycket ägg. Om vi ska någonstans har jag alltid ett par kokta ägg med mig och om hon är här och äter med oss brukar det ofta ingå ägg i måltiden. Men ägg är ju faktiskt något av det bästa livsmedel man kan tänka sig; så näringsrikt, gott, mättande och praktiskt. Jag, liksom många andra träningsbloggare, nämnde just ägg som vårt favorit livsmedel i listan Fem för fem, som har gått runt i bloggvärlden de senaste veckorna. Det är bevis nog för hur bra ägg är! Och söker man på ”ägg” i min blogg hittar man över 1000 inlägg med det ordet med.

Boken om ägg (3)

Min syster har inte nöjt sig med att bara reta mig för min äggkärlek. Hon har också spridit detta till sina vänner. Så för ett tag sedan fick jag en härlig kokbok om ägg av en av hennes kompisar, som för övrigt också är en äggfantast. Jätte snällt! Den boken har jag bläddrat en del i på sistone och blivit inspirerad av ett antal av äggrecepten.

I boken finns alla äggrätter man kan tänka sig, från klassisk pyttipanna till vietnamesisk äggsallad och man får även lära sig hur man gör pasta och hur man kan steka ägg på olika sätt. Helt klart en bok jag kommer att ha mycket nytta av!

Boken om ägg (5)

Varm avokado med bakat ägg är något jag har testat att göra tidigare. Nu blev jag sugen på att göra det igen!

Boken om ägg (10Boken om ägg (13)

Boken heter kort och gott Ägg och du kan hitta den här.

Ikväll blir det omelett till middag!

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.