Trädgårdspremiär

Årets första när det kommer till att jobba trädgården är allltid lika härlig. Idag hade jag och barnen en sådan trädgårdspremiär medan mannen redan har haft sin för några dagar sedan. Vi gick ut strax efter frukosten och hjälptes åt att rensa bort gamla löv i rabatterna, som vi sedan körde ut i skogen.

Det är kul att se hur de vill och kan hjälpa till fast de bara är ett och ett halvt respektive fyra år. De fick plastkrattor att kratta med och ansvarade för att köra den lilla skottkärran. Det är också kul att se hur mycket det knoppas i trädgården nu. Buskar och träd som sälg och syrén är fulla med knoppar. Tänk att de när som helst spricker ut!

tradgardspremiar

I rabatterna börjar det komma upp lökblommor. Det är alltid lika spännande att se vad det är som kommer upp till våren eftersom vi aldrig riktigt vet eller kommer ihåg vad det är vi har planterat där.

tradgardspremiar tussilago

I diket intill vår tomt växer der fullt med tussilago nu och Wilmer har satt i system att plocka nya så fort de vi har inne i den lilla vasen vissnar. Mysigt att kunna ha vårblommor inomhus också!

6 Comments
  1. Åh, så härligt att få vara ute i trädgården! Jag längtar jag också 🙂 Det blir våran första vår i huset och när jag kommer hem från Idre ska vi köpa odlingslådor och börja fixa!!! Tjoho! Ha en fin vecka Karin!

  2. Det är så härligt att trädgårdssäsongen kommer igång, en massa luft får man i flera timmar!
    Igår köpte jag två bambu som ska ner i jorden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.