Blåbärslycka

Strax efter frukost härom dagen plingade det på dörren. Det var min syster som kom och med sig hade hon en super fin bukett med ängsblommor. De hade hon plockat med sig på vägen. Anledningen till att hon kom var för att vi skulle ge oss ut i skogen för att plocka blåbär.

Efter en kopp kaffe gick vi iväg och in till skogen, hon, jag och Wilmer. Älskar att vi bor granne med en skog, som är fylld med massor av blåbär. Blåbärslycka!

blabarslycka-2

blabarslycka-3

Vi letade oss fram till en plats där det fanns riktigt många blåbärsbuskar att plocka från. Så satt vi där på huk och plockade så länge vi orkade.

blabarslycka-4

blabarslycka-5

Vår 4-åring är duktig på det här med att plocka blåbär. Han springer in i skogen så gott som varje dag och plockar ett gäng och har tålamod till att hålla på länge.

blabarslycka-6

Vi plockade inga jätte mängder, men tillräckligt mycket för att kunna göra ett gäng olika blåbärsrecept. Jag var nöjd över att få vistas i skogen, som har en så lugnande effekt på mig.

blabarslycka-7

blabarslycka-8

blabarslycka-9

Alltså blåbär. Bara av att se på dem gör mig så innerligt glad!

Efter att jag hade rensat och sköljt de bär som jag och Wilmer hade plockat hällde jag upp dem i blåbärsburken och konstaterade att det blev ganska många ändå.

Sedan gjorde vi en blåbärspaj av en del av bären.

blabarslycka-10

blabarslycka-11

På kvällen smaskade vi på blåbärspaj med vaniljsås och glass. Receptet vi gjorde den på var samma som den här gången när vi bakade blåbärspaj.

Morgonen efter gjorde jag blåbärssmoothie till vår frukost och än har vi ett gäng av de blåa bären kvar. När de är slut tänker jag ge mig in i blåbärsskogen igen!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.