Frögröt med kanelrostade cashewnötter

För någon vecka sedan tipsade jag om kanelrostade cashewnötter, som är super enkelt att göra själv. Dessa cashewnötter är goda att äta som de är, men de är också goda att toppa gröten, filen eller smoothien med. Här vill jag tipsa om en frögröt jag toppade med just dessa nötter samt äpple. Mums för denna frukost alltså!

Frögröt från Risenta med äpple och kanel

Frögröt / Steel Cut Oat med äpple och kanelrostade cashewnötter

Det går säkert att koka frögröt på egen hand från grunden, men jag gjorde det extra enkelt för mig denna gång och använde en påse med fröblandning från Risenta. Det enda jag behövde göra var att tillsätta vatten och sedan var det bara att koka gröten i en kastrull.

Denna produkt från Risenta är relativt ny på marknaden och inspirationen till den är hämtad från de allra senaste frukosttrenderna. Frögröten är gjord på Steel Cut Oat, vilket är klippta havrekärnor, samt fröer och kärnor av olika slag. Detta gör gröten rik på fibrer och näring och den är helt befriad från tillsatt socker.

Frögröt från Risenta med äpple och kanel

När min frögröt hade kokat klart toppade jag den alltså med de kanelrostade cashewnötterna samt skivor av äpple. Gröten var både god och hade ett härligt tuggmotstånd så det här med att göra gröt på Steel Cut Oat är helt klart en bra grej.

Vad är Steel Cut Oat?

Det handlar alltså om en produkt som kommer från havren, därav Oat i namnet. Traditionell Steel Cut Oat kommer ursprungligen från USA. Det är stora stålblad som hackar havrekärnorna i två eller tre delar vilket resulterar i den speciella texturen. Den klippta havren behåller mycket av sin konsistens även efter tillagning, vilket gör att den får en fastare konsistens än vanlig havregrynsgröt. (fakta från Risenta)

Frögröt från Risenta med äpple och kanel

Gröt måste ätas med kall mjölk, tycker jag, så innan jag började äta av min frögröt fyllde jag skålen med kall mjölk samt toppade med lite granola. Det gjorde att min grötfrukost blev extra crunchy och god!

2 Comments
  1. Gröt äts utan mjölk, basta!! Men idag fick jag kanske reda på varför mina naglar är kass…. För lite mjölk.. Trodde det var för lite gröna bladgrönsaker.. Äter ju nästan ingen ost (bara på helgen) o har bara mjölk i kaffet.. så testar ett tag med ett glas mjölk om dagen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.