Den ljuvligaste frukosten

Den ljuvligaste frukosten för mig är den som jag äter utomhus en ljummen sommarmorgon. Jag äter den gärna tillsammans med familjen på altanen, men tycker det är minst lika härligt att få äta den själv i korgstolen på farstukvisten.

Ugnsbakad blåbärsgröt som en ljuvlig frukost

I helgen när det var soligt och fint väder åt vi vår frukost ute. Det var söndag och mors dag och jag hade gjort i ordning ugnsbakad gröt med blåbär till vår frukost. Att få sitta och njuta av den i lugn och ro gav en så härlig start på dagen. Det var bara flugorna och getingarna som var lite irriterande…

Ugnsbakad blåbärsgröt som en ljuvlig frukost

För en frukost till mig och barnen brukar det vara lagom att göra två portioner av mitt recept på ugnsbakad gröt. Receptet på den ugnsbakade gröten med blåbär finns att hitta här och jag har nyligen uppdaterat det inlägget med nya, fina bilder. Receptet där är angivet för just två portioner, men är ni flera som ska äta gröten är det bara att dubbla det.

Ugnsbakad blåbärsgröt som en ljuvlig frukost

I söndags var årets första frukost utomhus för oss. Och också årets första frukost med nyplockade blommor från trädgården på bordet. Det kommer bli många sådana härliga frukostar under de kommande månaderna!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.