När jag var på tjejmiddag hemma hos kompisen Angelica för några veckor sedan bjöd hon både på en sagolikt god fisksoppa och till efterrätt en magisk äppelpaj. Den var både söt och härligt knäckig och jag var helt enkelt tvungen att be om receptet.
Så snart som möjligt bakade jag Angelicas knäckiga äppelpaj. Hela familjen fikade av den och samtliga tyckte att den var ljuvlig. Pajen serveras med fördel tillsammans med nyvispad vaniljsås. Åh, så gott!
Här delar jag med mig av receptet.

Knäckig äppelpaj – ett ljuvligt recept
- 150 gram smör (rumsvarmt)
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl havregryn
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 msk sirap
- ca 6 äpplen
- kanel
- strösocker
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Fördela smöret i så bitar och rör ihop det med vetemjöl, havregryn, socker och sirap tills du har en jämn smuldeg.
Skala och skär äpplena i bitar. Lägg ut dem i en pajform och strö kanel samt socker över. Smula över all deg.
Ställ in i ugnen i 25-30 minuter tills den har fått en fin färg.

Servera den knäckiga äppelpajen så snart som möjligt. Den gör sig som godast varm tillsammans med kall vaniljsås.

Tycker faktiskt inte att det är något som kan slå nybakad äppelpaj och när den är så knäckig som denna är blir upplevelsen extra god.

Tack fina vännen för receptet! Snart måste jag testa att göra Angelicas fisksoppa också.