Kall gröt – mina godaste recept med kall gröt

Havregrynsgröt som du har kokat och sedan äter som kall gröt kanske inte låter så gott, åtminstone tyckte inte jag att det lät gott innan jag smakade det. Men faktum är att när man äter den kalla gröten med goda tillbehör så är denna gröt hur god som helst. Det som också bra med att äta kall gröt till frukost är att du enkelt förbereder den dagen innan och har den klar när det är dags att äta. Vi vet ju alla hur stressigt det kan vara på morgonen. 😉

Här samlar jag min allra godaste recept på olika varianter av kall gröt.

Chiapudding med kall gröt, kvarg och chiasylt

Kall gröt – godaste recepten

Chiapudding med kall gröt – Att äta chiapudding tillsammans med den kalla gröten blir en succé varje gång. I detta fall har jag även kombinerat den med chiasylt, naturell kvarg och granola. Klicka in via länken så hittar du receptet på denna ljuvliga frukostburk!

En frukost-trifle som är en hallondröm

Frukost Trifle med hallon – Denna ljuvliga dröm i rosa är lika god som den är fin. Den kalla gröten är kombinerad med hallonsmoothie och chiasylt av hallon. Åh, så gott!

Gröt trifle med chiasylt, fil och granola
Gröt trifle med chiasylt, fil och granola

Somrig Gröt Trifle – Ännu en somrig och god Gröt Trifle är denna där gröten varvas med naturell fil och chiasylt, samt toppas med granola och bär.

Smoothiegröt i en burk

Smoothiegröt – Att äta den kalla gröten tillsammans med smoothie är nog det allra godaste. Och om man har svårt för att bestämma sig vilken slags smoothie man ska göra så fungerar det väldigt bra att göra ett antal olika sorter och kombinera alla med gröten. I detta fall har jag hällt upp både blåbärssmoothie och mangosmoothie i burken med kall havregrynsgröt. Så gott och fräscht!

Kall havregrynsgröt med äpple och kanel

Kall gröt med äpple och kanel – Nu är det inte långt kvar tills dess att äpplena börjar mogna i träden och när hösten kommer tycker jag att smakerna äpple och kanel passar särskilt bra. Denna kalla gröt med stekt äpple och kanel kan jag verkligen rekommendera, både nu och längre fram i höst!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.