Du har väl inte missat att det är Kladdkakans Dag nu på söndag? Det har inte jag och därför vill jag idag bjuda på en härligt kladdig kladdkaka som jag bakade till Halloween. Med ett läskigt spindelnät som dekor är denna Halloweenkladdkaka både läskig att se på och läskigt god.
Låt dig inspireras inför nästa års Halloween och se till att baka en kladdkaka tills så söndag.
Halloweenkladdkaka recept
- 100 gram smör
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 msk kakao
- 1 uns salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- florsocker
Börja med att smälta smöret. Låt det stå och svalna en stund.
Rör sedan ner övriga ingredienser direkt i kastrullen. Tänk på att det är viktigt att du har fått ner temperaturen på smeten innan du knäcker ner äggen.
När du har en jämn smet häller du upp den i en smörad form.
Grädda i ugnen i 175 grader och ca 12 minuter. Det är godast när kakan är riktigt kladdig så eventuellt behöver du ha den kortare tid i ugnen.
Låt kladdkakan svalna något innan du börjar med dekorationen.
Ta fram ett A4-papper och mät ut en rundel som är lika stor som kakan. Rita upp ett spindelnät innanför cirkelns kanter. Klipp sedan bort de delar av pappret som föreställer spindelnätet.
Lägg det utklippta pappret direkt på kakan. Lägg florsocker i en sil och pudra över kakan. Se till att det kommer ordentligt med vitt florsocker i hålen på pappret.
Avlägsna pappersbitarna och du har nu ett spindelnät på din kaka!

Visst är fladdermössen, som dottern har gjort av toarullar, både söta och läskiga?!