Nyttig basilikapesto

I år har jag verkligen lyckats med vår basilika. Den har tagit sig från små frön till stora, frodiga plantor. Jag har haft dem i växthuset under i princip hela sommaren, men nu sedan några veckor tillbaka har jag tagit ut dem i trädgården. Min absoluta favorit att göra av basilika är pesto och här får du receptet på nyttig basilikapesto.

Nyttig basilikapesto recept
basilika-pesto-1 - Nyttig basilikapesto

Att jag säger att den är nyttig har att göra med att denna pesto är gjord helt från grunden med bra råvaror och närodlad basilika. Det kallar jag nyttigt och näringsrikt!

Den är dessutom billig då jag använder billiga alternativ av ost och frön. Kolla in receptet här!

Nyttig basilikapesto recept

Nyttig basilikapesto – recept

  • färsk basilika, ett gäng stora nävar
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl riven prästost
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • 1-2 dl olivolja

Skölj basilikan och höll ner den i en mixer. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna. Håll koll så att de inte bränns vid!

Tillsätt solrosfrön, riven ost, riven vitlöksklyfta samt samt och peppar i mixern. Häll också ner olivolja och börja mixa. Späd med mer olja om du behöver. Mixa tills du har en jämn och slät pesto.

Lägg över din basilikapesto i en burk. Förvara den i kylskåpet.

Njut den till all möjlig typ av mat. Jag tycker att basilikapesto passar till både pasta, havreris och potatis, till kyckling, lax och kött samt till vegetarisk mat som halloumi och grönkålsbiffar. En burk med denna pesto håller sig ungefär en vecka i kylskåpet. Men jag lovar, det är svårt att ha kvar den så pass länge.

Jag älskar att äta denna pesto tillsammans med grillad kyckling och potatis. Mums alltså!

Här får du tips på fler härliga pestoinlägg:

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.