Världens godaste kladdkaka

Kladdkaka är mitt favorit bakverk alla gånger, men det krävs en del för att göra en riktigt god kladdkaka. Jag har testat många recept och äntligen hittat till det kladdkakerecept som ger den godaste kladdkakan. För det här är verkligen världens godaste kladdkaka.

Receptet hittade jag hos Sofia Ståhl. Jag har bakat denna kladdkaka ett antal gånger nu och bjudit på, bland annat när vi firade bebisens dop i höstas. Senast jag bjöd på den var igår när jag och dottern hade med den till hennes ridning. Hon hade fallit av hästen gången innan och då har vi som tradition att ta med tårta att bjuda på gången efter. Hon och jag bakade kladdkakan i helgen och garnerade den med vispad grädde och krossad Daim innan vi åkte till ridlektionen.

De som har smakat av denna kladdkaka håller med om att den är riktigt god. Den är ordentligt kladdig, precis som den ska vara, och har en djup smak av choklad. Helt enkelt perfekt!

Jag tycker att den blir som godast tillsammans med grädde och Daim. Men det är också väldigt gott att äta den med grädde och hallon. Testa gärna själv nästa gång du ska bjuda på fika! Här kommer receptet.

Världens godaste kladdkaka

Världens godaste kladdkaka – recept

  • 240 gram smör
  • 5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg (rumstempererade)
  • 1,5 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med avtagbara kanter.

Smält smöret i en kastrull. Låt svalna en liten stund. Rör sedan ner strösocker, vaniljsocker och ägg med hjälp av en slickepott. Du ska inte vispa smeten! Sila ner kakao, vetemjöl och salt i en egen skål. Blanda ihop och vänd ner det i smeten.

Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-30 minuter. Tiden varierar så pass mycket beroende på din ugn. Jag har kommit fram till att med vår ugn är 27 minuter perfekt tid. Tänk på att kakan fortsätter bakas efter att man tagit ut den. Den brukar vara färdig när den börjar torka i kanterna men fortfarande är lös i mitten.

Ställ kladdkakan kallt och låt den helst vila några timmar i kyl eller frys innan servering. Den godaste kladdkakan äter du dagen efter den har bakats så planera gärna att baka den minst en dag i förväg. Ett tips då är att ha den i frysen tills några timmar innan den ska serveras.

Åh, vad jag älskar denna typ av kaka! Ett tips är att breda visprädde över hela kakan samt toppa med hackad Daim innan du serverar den.

Om du vill testa att äta den med andra tillbehör är detta några alternativ:

  • Vispad grädde och hallon eller blåbär
  • Vaniljglass och kolasås
  • Lakritsglass och lakritsströssel

>>> Kolla in fler ljuvliga recept på kladdkaka på min samlingssida för detta underbara bakverk. <<<

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.