Upplevelselöpning

Det fanns en tid när träningen alltid var prestationsinriktad för mig. Den tiden är förbi och nu ägnar jag mig bara åt träning som får mig att må bra. Upplevelselöpning är en sådan sak. Här berättar jag om varför jag mår bra av just det.

Upplevelselöpning

Imorse gjorde jag det igen. Jag ägnade mig åt upplevelselöpning och ännu em gång förundrades jag av hur härligt det är att få springa i den vackra naturen. För mig handlar upplevelselöpning om att springa ute i naturen och att njuta av allt det vackra under tiden.

Denna morgon fick jag uppleva och njuta av skog, ängar, fält, sjö och ljuvlig natur. Jag såg två rävungar springa förbi och hästar som stod i hagen. Jag fick känna den friska luften och vinden mot min hud och mjuka stigar under mina fötter. Att ta in naturen med alla sina sinnen är ett sätt att njuta av löpningen desto mer.

Tiden med misslyckade pass är förbi

Det fanns en tid när jag kunde kände mig misslyckad och ledsen efter ett löppass. Att jag gjorde det var för att jag hade siktat in mig på att springa en viss sträcka eller på en viss tid, men inte klarade det. Då kom besvikelsen och jag kände mig dålig.

Såhär i efterhand känns det så onödigt att jag utsatte mig för det. Nu när jag vet bättre vad jag mår bra av är jag så tacksam för att jag har det fokus jag har. Tider och distanser spelar ingen roll längre och varje löppass jag gör boostar mig med. hörliga känslor.

Bilderna i detta inlägg är från det löppass jag sprang denna morgon. Att starta dagen med puls och svett samt dessa ljuvliga naturupplevelser är väldigt svårslaget, enligt mig.

Läs också detta:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.