I lördags sprang dottern Tough Viking Kids på Gärdet inne i stan. Jag stekte kycklingfiléer och kokade pasta dagen innan. Detta för att vi skulle kunna göra i ordning kycklingsallad med pasta att ta med till lunch dit.
Dessvärre kunde jag inte följa med till Tough Viking då vår 1-åring var genomförkyld och febrig. De andra tre fick åka dit själva med sina kycklingsallader och jag fick äta av den hemma tillsammans med Lillan.
Denna kycklingsallad med pasta och pesto är så god samt väldigt enkel att svänga ihop. Som du förstår fungerar den fint att ta med på picknicken likväl som den går att ätas hemma. Här får du receptet.
Kycklingsallad med pasta – recept
4 portioner
- 4 kycklingfiléer à 150 gram
- 200 gram pasta
- 4 msk pesto
- en påse bladspenat
- en halv kruka basilika
- 2 tomater
- 1 röd paprika
- 1/2 gurka
- 8 soltorkade tomater
Stek kycklingfiléerna på båda sidorna i olja. Krydda med svartpeppar, chili och paprikakrydda. När de har fått fin färg sänker du värmen och lägger på locket. Låt dem stekas färdiga tills de har ett vitt, fast kött.
Koka pastan.
Låt kyckling och pasta svalna något. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Blanda pastan med peston.
Skär samtliga grönsaker i mindre bitar.
Lägg upp pasta, kyckling och grönsaker på tallrikar eller i matlådor. Klipp soltorkade tomater och lägg på kycklingsalladen. Blanda lätt och servera!
Om du vill göra peston själv kan jag varmt rekommendera mitt recept på nyttig basilikapesto. Så galet gott och enkelt att göra själv!