Min kära syster var på besök hos oss igår kväll och sov över tills idag. Gulliga hon lagade middag till oss alla igår kväll. Och vilken middag sedan! Vi fick en av de godaste pastarätter som jag någonsin har smakat, ja som vi alla hade smakat. Krämig pasta tillsammans med fläskfilé toppad med gräslök. Jag fick receptet av henne så nu kan jag laga denna pastarätt själv samt dela med mig av receptet till er.
Tagliatelle med vitlöksdoftande fläskfilé i senapssås
ca 4 portioner
500 gram fläskfilé
240 gram tagliatelle
10 stycken champinjoner
2 msk Touch of Taste oxfond med rödvin
2 dl mellangrädde
2 dl vatten
2 msk dijonsenap
2 stycken vitlöksklyftor
1 msk finhackad gräslök
Skiva champinjonerna och fräs dem i olja eller smör. Skär fläskfilén i bitar och bryn den i stekpannan tillsammans med svampen. Pressa över vitlök.
Rör ihop grädde, vatten, fond och senap i en skål och häll sedan över köttet och svampen. Låt såsen koka ihop och köttet bli genomstekt.
Koka pastan under tiden. När allt är klart häller du pastan i stekpannan med köttet och såsen. Klipp över gräslöken och servera.
Gott med en sallad gjord på bladspenat, tomat, paprika och gurka till.
Mätta och belåtna hade vi sedan en mysig kväll tillsammans och såg en bra film i soffan.
Wilmer vaknade ganska tidigt idag. Jag gick upp med honom och hade då lite tid på mig innan de andra vaknade till liv. För att ”bjuda tillbaka” till syster bakade jag härliga scones till frukosten. Hade inget vetemjöl hemma, men det visade sig att rågsikt fungerade lika bra. Inga nyttiga scones detta eftersom de innehåller en del råsocker. Men underbart goda!
Jag gillar att äta mina scones med smör, ost och marmelad från St Dalfour. Har precis fått reda på att det finns en marmelad från dem i smaken tranbär & blåbär. Den måste jag köpa hem nästa gång.