Rawskalade hampafrön på min gröt

Raw-Hampa-Renee-Voltaire - Rawskalade hampafrön på min grötRaw-Hampa-Renee-Voltaire-2 - Rawskalade hampafrön på min gröt

 

Grot-med-Raw-Hampa-Renee-Voltaire - Rawskalade hampafrön på min gröt
Hampafrön på min gröt

Jag sitter just nu och äter min frukostgröt. Förutom den obligatoriska kanelen har jag börjat med att strö hampafrön på min gröt. Detta gör att grötportionen blir ännu nyttigare. 

Hampafröt är en komplett proteinkälla som består av alla de åtta essentiella aminosyrorna. Den innehåller stor andel fibrer och essentiella fettsyror som omega-3 och -6. Det sägs att hampafröt också reducerar kolestrolnivån. Dessutom innehåller den mycket vitaminer och mineraler, främst kalcium.

Jag använder Renée Voltaires Rawskalade Hampafrön på min gröt. Dessa frön smakar även gott att ha på sallader, smörgåsar eller omeletter till exempel. På burken står ett recept på en hampadressing. Jag har inte testat att göra den ännu, men kommer helt klart göra det snart. Tänk på att man inte ska värma hampafröna i över 180 grader eftersom de då förlorar några av sina viktiga näringsämnen. Förvara helst burken i kylskåpet.

Renée Voltaire säger så här om hampafröt: Skalade Hampafrön är coola och drogfria. Jag blir smart av hampa!

7 Kommentarer
  1. Ser gott ut! Tänkte faktiskt försöka mig på den där kycklingen med kokosmjölk som du bloggade om förut, men det kanske blir imorgon istället för kycklingen ligger fortfarande i frysen:))

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.