![]() |
| Hampafrön på min gröt |
Jag sitter just nu och äter min frukostgröt. Förutom den obligatoriska kanelen har jag börjat med att strö hampafrön på min gröt. Detta gör att grötportionen blir ännu nyttigare.
Hampafröt är en komplett proteinkälla som består av alla de åtta essentiella aminosyrorna. Den innehåller stor andel fibrer och essentiella fettsyror som omega-3 och -6. Det sägs att hampafröt också reducerar kolestrolnivån. Dessutom innehåller den mycket vitaminer och mineraler, främst kalcium.
Jag använder Renée Voltaires Rawskalade Hampafrön på min gröt. Dessa frön smakar även gott att ha på sallader, smörgåsar eller omeletter till exempel. På burken står ett recept på en hampadressing. Jag har inte testat att göra den ännu, men kommer helt klart göra det snart. Tänk på att man inte ska värma hampafröna i över 180 grader eftersom de då förlorar några av sina viktiga näringsämnen. Förvara helst burken i kylskåpet.
Renée Voltaire säger så här om hampafröt: Skalade Hampafrön är coola och drogfria. Jag blir smart av hampa!



Karinaxelsson.se
Ser gott ut! Tänkte faktiskt försöka mig på den där kycklingen med kokosmjölk som du bloggade om förut, men det kanske blir imorgon istället för kycklingen ligger fortfarande i frysen:))
Kul att du ska laga kycklingrätten! Det går ju annars snabbt att tina kycklingen i ett vattenbad eller i micron. =)
De måste jag testa!
Ser mycket gott ut! Tack för alla bra tips! LOVE IT :)Ha en trevlig tisdag!!
Kul att du gillar mina tips! Ha en bra tisdag du med!
Ser gott ut! Känns som hampafrön är lite underskattat, men som du säger en riktigt bra källa för protein och essentiella fettsyror!
Håller med. De skulle få mer uppmärksamhet dessa grymma små frön!